2020 Volkswagen Arteon 2.0 TDİ DSG Detaylı İnceleme

0
14706
2020 Volkswagen Arteon Test Sürüşü

Murat Tosun Volkswagen’in karizmatik ve lüks modeli Arteon’u test etti. Tosun, Volkswagen Arteon Premium modellerle çok rahat bir şekilde mücadele edebilecek bir araç olmuş dedi. 2020 Volkswagen Arteon Test Sürüşü

  • En karizmatik Volkswagen Modeli.
  • 0-100 km/s hızlanması sadece 6.5 saniye.
  • 240 beygir güç üreten motoruyla çok iddialı.
  • Euro NCAP Yetişkin Koruma puanı çok yüksek.
  • Lüks sınıfta yer alan her rakibiyle başa çıkar.
  • 4Motion dört tekerlekten çekiş sistemi başarılı.
  • 2 litrelik motor 500 Nm tork üretiyor.

Vw Arteon 2

Karizmatik ve Hızlı: Volkswagen Arteon

Volkswagen markasının en karizmatik ve en lüks modeli Arteon, sadece tasarımına değil, tasarımın altında yatan tüm özelliklerine haklı olarak çok güveniyor. Onu kullanmak otomobil kullandığınızı hissettiriyor.

Volkswagen Arteon Tasarım Özellikleri

Akıcı çizgilerle ortaya çıkarılmış dış tasarım, çerçevesiz yan camlar, çarpıcı Fastback Coupe konsepti ilk etapta dikkat çeken özellikleri. Özellikle çerçevesiz yan camların premium spor otomobillerden beklenen tasarım anlayışının yakalanmasına çok önemli bir katkı yapmış.

Volkswagen Arteon 3

Volkswagen Arteon Türkiye’de zarafetini ortaya koyan “Elegance” ve dinamizmin simgesi “R-Line” olmak üzere iki farklı donanım seviyesiyle satışa sunuluyor. Burada tercih sizin nasıl görünmesini istediğinizle alakalı bir durum. Elegance ve R-Line tercihi sizin karakterinize ve arabanızdan ne beklediğinize bırakılmış durumda. R-Line donanım seviyesi, Arteon’un sportif görüntüsünü daha da ileri taşıyan yenilikçi bir tasarıma sahip.

volkswagen arteon

Bu seride radyatör ızgarasının üzerinde yer alan “R-Line” logosu, aerodinamik ön tamponda yer alan parlak siyah boyalı C formundaki geniş hava girişleri ve isteğe bağlı olarak sunulan koyu antrasit renkli 20 inç alüminyum alaşımlı Rosario jantlar, Arteon’un dinamik karakterini ön plana çıkarıyor.

volkswagen arteon

Elegance donanım seviyesinin sahip olduğu en küçük ayrıntı bile lüks konusunda önemli bir etki bırakıyor. Ön tampondan başlayarak arkaya kadar uzanan dekoratif krom çıtalar ve mat krom yan aynalar, dikkatleri üzerine çekiyor.

Volkswagen Arteon

Standart olarak sunulan 19 inç alüminyum alaşımlı Chennai jantlar ve ön çamurlukta yer alan Elegance yazısı ise Yeni Arteon Elegance donanım seviyesinin görüntüsünü iddialı bir şekilde tamamlıyor.

Volkswagen Arteon İç Mekan Özellikleri

Söz konusu yaşam alanı olduğunda bu arabanın içinde olan herkesin mutlu olacağını garanti eden araçlardan biri.

2020 Volkswagen Arteon Test Sürüşü

2020 Volkswagen Arteon Test Sürüşü

Arteon R-Line, yenilikçi yaklaşımıyla klasik otomobil anlayışını bir sonraki seviyeye taşımış gibi görünüyor. Yüksek kaliteli malzemeler kullanılarak tasarlanan iç mekanın başarılı karakteristik yapısı sizi daha ilk bakışta etkilemeyi biliyor. İsteğe bağlı olarak tercih edilebilen ve “Nappa” deri ile kaplanan ergoComfort koltuklar, sürücü ve ön yolcu için 14 farklı yönde ayarlanabiliyor. Koltuklar ayrıca 3 farklı ayar hafızalı ve masaj fonksiyonuna sahip. Arteon R-Line donanım serisinin kokpit tasarımı sadece çekici görünmüyor, aynı zamanda birçok özellik de sunuyor.

2020 Volkswagen Arteon Test Sürüşü

Bu özellikler arasında ilk dikkat çeken: “R-Line” logosunu taşıyan kontrast dikişlere sahip çok fonksiyonlu spor deri direksiyon ve standart olarak sunulan fırçalanmış “Silver Rise” dekor. İsteğe bağlı olarak sunulan koltuk iç kenarları “Carbon Style” desenli, deri “Nappa” spor koltuklar, şık görüntülerinin yanında sağladıkları konforla da unutulmaz bir deneyim yaşatıyor. Koltuklarda kullanılan “R-Line” logosu ve kontrast dikişler Arteon’un iç atmosferini tamamlıyor.

2020 Volkswagen Arteon Test Sürüşü

Volkswagen Arteon Motor Özellikleri

Volkswagen Arteon 2.0 litrelik iddialı TDI dizel motorla alınabiliyor. Bu motor seçeneğinin ülkemizde 240 HP güç üreten versiyonu satılıyor. Bu motora bir de Volkswagen Grubu’nun iddialı 4 çeker çekiş sistemi eşlik ediyor. 2.0 litrelik TDI dizel motor ürettiği 240 HP gücün yanında aynı zamanda 500 Nm tork verisine de sahip. 500 Nm tork üreten yapısıyla ilk hızlanmalar sırasında nasıl bir ivmelenme yaşatacağı düşüncesi bile çok çekici. 500 Nm tork aynı zamanda 1750 devir gibi başarılı bir alt devirde sunuluyor.

2020 Volkswagen Arteon Test Sürüşü

2020 Volkswagen Arteon Test Sürüşü

Güçlü dizel motora yine başarılı çalışan 7 ileri oranlı DSG şanzıman eşlik ediyor. Kabiliyetli şanzıman gücün yola aktarılması konusunda hiç sorun yaşatmıyor. Özellikle hızlı vites değişimleri sayesinde ara hızlanmalar sırasında son derece başarılı bir karakter ortaya koyuyor.

Volkswagen Arteon bu kombinasyonla 0-80 km/s hızlanmasını sadece 4.3 saniyede tamamlıyor. Fabrika verilerine göre açıklanan 0-100 km/s hızlanmasıysa 6.5 saniye. Volkswagen Arteon 2.0 TDI 7 DSG’nin fabrika verisi son hızıysa 245 km/s. Güçlü kombinasyon açıklanan fabrika verilerine göre 100 km’de ortalama 5.7 litrelik tüketime imza atıyor. Yapmış olduğumuz 100 km karma yol şartların tüketim testinde bizler 8.2 litrelik tüketim sonucuna ulaştık.

Volkswagen Arteon Konfor ve Yol Tutuş Özellikleri

Elektronik Diferansiyel Kilidi “XDS” ile virajlı yollarda Volkswagen Arteon’u kullanmaktan büyük keyif alacak ve kendisini güvende hissedeceksiniz. 4Motion dört tekerlekten çekiş sistemi onu güvenli ve keyifli sürüş konusunda en ön sıraya yazdığımız arabalardan biri haline getiriyor.

Siz, dinamik sürüşün keyfini çıkarırken arka planda hissettirmeden çalışan Elektronik Dinamik Diferansiyel Kilidi “XDS”, aşırı hızlı girilen virajlarda aracınızın önden kaymasını (understeering) önlemek için virajın iç bölgesindeki tekerleğe ESP elektronik ve hidrolik kontrol üniteleri üzerinden fren basıncı uyguluyor. Bu şekilde, önden kayma eğilimini daha başlamadan ortadan kaldırılmış oluyor.

Bu sistem sayesinde  sportif ve daha hızlı olabileceğiniz bir viraj kabiliyetine sahip olmuş oluyorsunuz. Volkswagen Arteon’un dinamik şasisinin katkısıyla Arteon yola çok iyi tutunan ve aynı zamanda istendiğinde son derece konforlu olabilen bir otomobil.

Aracın motorundan kesintisiz halde gelen güç direkt direksiyon sistemiyle yola hemen aktarılabiliyor. İster şehir içinde isterseniz de şehirler arası yollarda sürücüden gelen isteklere hemen cevap verebilen Arteon yüklü durumlarda da sürüş karakterinde en ufak bir değişiklik göstermiyor.

Volkswagen Arteon Güvenlik Özellikleri

Volkswagen Arteon beklendiği gibi EuroNCAP çarpışma testinden 5 yıldız almış araçlardan biri. Bu değere ulaşırken özellikle yetişkin güvenliğinden aldığı yüzde 96 puanıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Volkswagen Arteon, çocuk yolcu güvenliği  konusunda  yüzde 85 ve yaya güvenliğinden yüzde 85 alan Arteon sahip olduğu güvenlik yardımcılarından da yüzde 82 aldı.

Volkswagen Arteon Yorumları

Murat Tosun’un Volkswagen Arteon ile ilgili yorumları şu şekilde: Volkswagen Arteon ben zaten bu paralara araba kullanan biriyim diyenlerin hemen dikkatini çekecek bir araba. D segmentinin üzerinde konumlandırılan Volkswagen Arteoun, ülkemizde satılan kombinasyonuyla, güvenli, güçlü ve son derece konforlu bir araba. Onu satın alanlardan duyacağınız tek şey ne kadar doğru bir karar verdiklerinden başka bir şey olmayacaktır.

Volkswagen Arteon Fiyatı

Ülkemizde sadece 2.0 litre 240 HP güç üreten dizel ünite ve 7 ileri oranlı DSG şanzımanla birlikte satın alınabiliyor. Onu ister Elegance ister R-Line donanım paketiyle tercih edin karşınıza çıkan fiyat etiketi 522 bin TL.

Volkswagen Arteon Teknik Özellikleri

Motor: 2.0 lt /Motor Hacmi: 1968 cc / Silindir Adedi: 4 /Maksimum Güç: 240 HP/Maksimum Tork: 500 Nm

Volkswagen Arteon İkinci El İlanları >>

Volkswagen Arteon Performans Verileri

0-100 km/s Hızlanma: 6.5 sn / Maksimum Hız: 245 km/s

Volkswagen Arteon Frenleri

Ön: Hava kanallı disk /Arka: Hava kanallı disk

Volkswagen Arteon Yakıt Tüketimi Miktarı

Yakıt Türü: Dizel Şehir İçi: 6,7 lt/100 km/ Şehir Dışı: 5.0 lt/100 km /Karma: 5.7 lt/100 km / Test: 8.2 lt/ 100 km / CO2 Emisyonu: 148 gr/km

Volkswagen Arteon Boyutları

Uzunluk: 4862 mm /Genişlik: 1871 mm /Yükseklik: 1450 mm /Dingil Mesafesi: 2837 mm

Volkswagen Arteon Bagaj Kapasitesi

563 lt /Yakıt Depo Kapasitesi: 66 lt /Boş Ağırlık: 1805 kg Lastik Boyutu: 245/40 R19

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here