Mazda 6, güçlü performans ile iyi yakıt ekonomisini birleştiren iyi bir iş çıkaran bazı etkileyici motorları ile sürüşü gerçekten eğlenceli olan çok az aile sedanından biridir.  Bir hatchback olarak mevcut olmasa da, hem sedan hem de Tourer station, beş kişi için bol miktarda yer ve ayrıca cömert bagaj kapasitesi sağlıyor. Keskin, sportif çizgiler, bu sınıftaki en pratik olanı olmasa da alanı çok fazla etkilemez. Tutarlı güncellemeler, aracı daha da iyi hale getirdi.

Mazda 6 Teknik Özellikleri

Mazda 6 serisinin çekirdeğini iki motor oluşturur: 2.0 litre SkyActiv-G benzin ve 2.2 litre SkyActiv-D dizel. Her ikisi de iki güç çıkışıyla sunulur: 143bg veya 162bg’lik benzin ve 148bhp veya 181bhp’lik dizel. Her ikisi de başka hiçbir otomobil üreticisi ile paylaşılmayan şirket içi Mazda tasarımlarıdır. SkyActiv-D motorları kolaylıkla en popüler olanlardır. Dizel için alışılmadık derecede düşük sıkıştırma oranına sahipler, bu da verimlilik ve emisyonlar için iyidir.

Normal SkyActiv-D 150 dizel, 1.800rpm ile 2.600rpm arasında 148bhp ve 380Nm üretir. Otomobili 0-100 km / s’den 10.0 saniyede ve 131mph’lik en yüksek hıza çıkarır ve pürüzsüz bir yapıya, bol miktarda güce ve doğrusal güç dağıtımına sahip çok iyi yuvarlanmış bir motordur. Mazda’nın kısa mesafeli altı ileri manuel şanzımanına bağlanan bu, tatmin edici bir seçimdir.

Mazda 6 İç Mekan

Lansman sırasında zayıf noktalarından biri iç mekanıydı. Yani multi-medya sisteminin gösterge paneline oldukça zayıf entegrasyonuydu. 2015 için Mazda, çizim tahtasına geri döndü ve sonuç, çok daha modern ve çağdaş olan, çok daha gelişmiş bir düzen, 2018 güncellemesi ise konuları daha da iyileştirdi.

Çirkin yerleşik orta ekran yerine, otomobil artık gümüş bir çerçevede bağımsız bir tarzda yedi inçlik bir düzene sahip. İşlevler artık dokunmatik ekran veya BMW iDrive tarzı bir döner tekerlek aracılığıyla ön koltuklar arasında kontrol edilebiliyor. Nihai rahatlık için iki sistemi bir giriş aracılığıyla yolun bir bölümünü birleştirebilirsiniz. MZD-Connect adı verilen yeni kurulum, iç mekanın geri kalanıyla çok daha iyi uyum sağlıyor ve araca yükseltilmiş bir his veriyor.

Mazda 6’da sunulan diğer teknoloji, 11 hoparlörlü bir Bose ses sistemi ve bir head-up ekranı içerir: her ikisi de Sport Nav’da standarttır, ayrıca LED farlar, uyarlanabilir ön aydınlatma, anahtarsız giriş, elektrikli deri koltuklar ve 2016’dan itibaren , ısıtmalı direksiyon simidi. Radar hız sabitleyici, bazı Sport Nav modellerinde de sunulmaktadır.

İKİNCİ EL OTOMOBİL İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here