2017 Ferrari Portofino İncelemesi

Ferrari, California’yı on yıl önce tanıttığında, markanın sadık tutkunlarının misyonu hakkında biraz kibirli davrandılar ve hoş karşılamadılar.  2017 Ferrari Portofino daha sert, daha agresif hatları ve Ferrari 488 GTB’ye benzer bir far stili ile öncekilerden oldukça farklı görünüyor. Klasik önden motor, arkadan çekişli konfigürasyon, küçük arka oturma düzeni ve açılır kapanır tavanla dikkatleri üzerine çekiyor.

Tüm bu torktan en iyi şekilde yararlanmaya yardımcı olmak için yeni süspansiyon kurulumu ve gelişmiş bir elektronik diferansiyel ile yoğun şekilde revize edilmiş bir şasiye de sahiptir.

Kabin içinde, opsiyonel olarak güncel bir dokunmatik ekran sisteminin yanı sıra konforlu spor koltuklar bulunmakta. Ferrari’nin açık bir şekilde F1’den ilham alan vites değiştiricileri ve sürüş ayarlarını yöneten direksiyon simidi manettino düğmesi sunuluyor.

Ferrari Portofino

Her zamanki gibi Ferrari, Portofino alıcılarına neredeyse sınırsız boya ve döşeme seçenekleriyle satın alma işlemlerini kişiselleştirmeleri için çok sayıda pahalı yol sunuyor.

Ferrari Portofino cazibeyi yansıtıyor. Ancak tüm Ferrari’ler gibi sadece şov amaçlı üretilmedi. İkiz turbo V8’in nefes kesen hızlanması ve limpet benzeri kavrama ile birleşen yaklaşık 200 mph en yüksek hız, hevesli sürücüler için bolca eğlence olduğu anlamına geliyor. Süper esnek bir sürüş ve geri çekilebilir sert tavan ve daha büyük bir bagajın ek pratikliği, Portofino’yu bir grand tourer olarak daha da kullanışlı hale getiriyor.

Ferrari Portofino

Motorlar, performans ve sürüş

Ferrari’lerin en kullanışlısı olacak şekilde tasarlandı. Elektronik amortisör kontrolü ve engebeli yollar için özel olarak tasarlanmış bir sürüş ayarı sayesinde; hemen hemen her asfalt mücadelesini emen bir esneklik seviyesi sağlayan sürüş kalitesinden özellikle etkilendik.

Portofino’nun frenleme kabiliyeti, standart olarak takılan karbon seramik diskler sayesinde vurgulanmaktadır. Direksiyon kurulumunda olduğu gibi, pedal hissi, hafif pedal basınçlarından biraz daha fazla tepki almak isteyen spor tiplerinden çok günlük sürücü için tasarlanmış gibi görünüyor.

Ferrari Portofino

Vites kutusu, Ferrari’nin F1’den ilham alan çift kavramalı otomatikleştirilmiş ayarıdır. Manuel olarak vites değiştirmek için kanatçıkları kullanırken, heyecan verici derecede hızlı tepkiler sağlar. Yine de otomatik değişiklikleri seçin ve vites kutusu çok daha rahat bir tavır alır. Ancak sürüşü en iyi otomobiller kadar kusursuz bir şekilde kolay olmasa da.

2017 Ferrari Portofino motor seçenekleri, 0-60 hızlanma ve en yüksek hız

Portofino’daki 3,9 litrelik V8, 591bhp ve 760Nm’lik güçlü bir torka sahiptir. Müthiş performans için yaptığı çift kavramalı şanzımana bağlanmıştır. Ferrari’nin kendi rakamları, 3,5 saniyede 0-100 km / s olduğunu gösterirken, sıfırdan 124 mil / saate (200 km / sa) 10,8 saniye sürüyor. En yüksek hız 199mph olarak belirtilmiştir.

İç mekan, tasarım ve teknoloji

Ferrari Portofino

2017 Ferrari Portofino, ağırlığı azaltmaya yardımcı olan yeni bir platform, kullanımı iyileştirmek için revize edilmiş bir süspansiyon düzeneği ve daha iyi tasarlanmış bir geri çekilebilir tavan sistemi ile kutsanmıştır.  Yeni görünümü her açıdan daha iyi olduğunu düşünüyoruz. Ferrari’nin geleneksel tasarım ortağı Pininfarina’nın yeteneklerini kullanmak yerine kendi bünyesinde Ferrari’nin Centro Stile tasarım merkezinde yaratıldı. Bir düğmeye basıldığında, arka güverte katlanır tavanı yutacak şekilde yükselir ve bu 14 saniye sürer. Bunu hareket halindeyken de yapabilirsiniz.

İKİNCİ EL OTOMOBİL İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here