Sürüş kabiliyetine ve hafif arazi sürüşü için yükseltilmiş sürüş yüksekliğine sahip birinci sınıf bir station otomobili olan V60 Cross Country, touring arayanlar için ilginç bir seçim olucaktır.

Volvo V60 Cross Country

Volvo, model numaralarının kafa karıştırıcılığı ortadan kaldırmak için ürün yelpazesine bir neşter götürüyor. Daha basit bir adlandırma yapısı benimsedi ve on yılın sonunda model yelpazesi üç ‘kümeden’ oluşacak: 40 ( V40 ve XC40 ), 60 ( S60 , V60 ve XC60 ) ve 90 (S90, V90 ve XC90 ).

Yine de Volvo, ‘Cross Country’ alt markasıyla tartışmalı bir şekilde suları bulandırıyor. Bu, her pazarda etkili bir şekilde üç sütun oluşturarak standart otomobile, sportif R-Tasarımlarını kattılar.  Cros Country adı, 1997’de V70’te piyasaya sürüldü. Ve Cross Country serisi artık S60 ve V60 versiyonlarıyla birden üçe kadar büyüdü.

Motor Seçenekleri

S60 Cross Country ile karşılaştırıldığında, V60 daha iyi bir motor seçimine sahip. Giriş seviyesi otomobillerde, önden çekiş standart olarak sunuluyor ve sürüş kabiliyetini azaltıyor, ancak bunun karşılığında, Volvo yeni süper eko Drive-E dizel serisini alıcılarına sunuyor. 148bhp D3 ve 188bhp D4 varyantları vardır; her ikisi de 2,0 litrelik, dört silindirli dizel, altı ileri manuel şanzıman ile satılmakta.

Her yere gidebilen görünümüne uyacak ve becerilere de sahip bir arabadır. Serinin zirvesi olan D4 AWD versiyonu, Volvo’nun güvenilir 2,4 litrelik dizeli ile donatılmıştır. Büyüleyici beş silindirli hırıltı ve ağır 400 Nm torku, makul bir hızlanma ve rafine seyir kabiliyeti sağlar.

Dört tekerlekten çekişli V60 Cros Country,  önden çekişli S60’tan daha iyi kullanıma sahiptir. Ekstra ağırlığı ve tutuşu daha dengeli bir kullanım sağlıyor. Bununla birlikte, sağlam arazi, standart V60’ın uyuşmuş direksiyon ve fren pedalı hissinden muzdariptir, ancak ekstra sürüş yüksekliği çok daha rahat bir ilerleme sağlamakta.

Diğer açılardan, Cross Country standart bir V60’a göre pek farklı değildir. Bu nedenle arka koltuklar katlandığında 1.241 litreye genişleyen 430 litrelik bir bagaj var. Ancak bu şık kıvrımlı tavan çizgisinin bir avantajı daha var; Bir BMW 3 Serisi fazladan 65 ve 259 litre sunmaktadır.

İKİNCİ EL OTOMOBİL İLANLARI

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here