Yerli Otomobil İçin Yeni Haber ! “%68 Yerli Olabiliriz”

4
17749
yerli otomobil

Togg Ceo’su Gürcan Karakaş, için yeni açıklamalarda bulundu.

Pandemi süresince de önlemlerle beraber ilerlemelere devam ettiklerini iletirken, aracın üretileceği tesis ile ilgili tedarikçilerin Ekim ayında seçeceklerini söyledi.Herkesin ilgiyle takip ettiği Türkiye’nin otomobili, özellikle üretim tarihi ve fiyatlarıyla ilgili konular merak konusu, Karakaş, yerli otomobildeki son durumu, önümüzdeki döneme dair planları, yerli otomobildeki yerlilik payı ve sermaye durumuna dair konular ile ilgili açıklamalar yaptı.

Otomobilden fazlasını yapmak için yola çıktıklarını söyleyen Karakaş, pandemi döneminde etkilenmediklerini ve bu süreçte adım adım ilerlediklerini belirtti.

TOGG CEO’su, SUV’dan sonra başka modellerinde pazara sunulacağını, 18 aylık sürede inşaatımızın tamamlanmasını sağlayacaklarını ve kapasitenin esnek bir şekilde istediğimiz seviyeye getirebileceklerini de ekledi.

Açıklamalar şu şekilde;
“Hissedarlarımıza yüzde 51 yerlilik oranı sözü verdik”

yerli otomobilKarakaş, “Yeni bir üründe fikri mülkiyet haklarının yüzde 100 bizde olması çok önemlidir. Çünkü fikri mülkiyet hakkına sahip olduğumuz zaman biz o ürünü istediğimiz oranda, ticari anlamda rekabet edebileceğimiz tedarikçi seçimlerini özgürce ve bağımsız bir şekilde yaparak, gerçekleştirebiliriz. Biz yola çıktığımız andan itibaren milli ve yerliliğin dengeli bir şekilde götürülmesi gerektiğini düşünüyoruz. Yerlilik oranı olarak ilk başta hissedarlarımıza ve devletimize yüzde 51 yerlilik oranı sözü verdik. Bu oranın az mı çok mu olduğu ancak bu piyasada 50-60 yıldır bu işin içinde olan üreticilerin ulaşmış oldukları orana baktığımız zaman ortaya çıkar. Bu oran da yüzde 20-60’lar arasında değişiyor. İkinci hedefimiz iki, iki buçuk sene sonra yerlilikte yüzde 68’lere ulaşmak” dedi.

1“Yerli Otomobil Bataryası, Türkiye’de üretilmiş olacak.”

“İmalata başladığımız andan itibaren küresel boyutta bu konuda tecrübesi olan bir oyuncu ile, kendi bataryamızla sadece montaj paketleme değil onun içindeki modüllerin de üretimi açısından, ileri düzeyde katma değerli üretilmesi konusunda bir çalışmamız oldu. Bizim arabamız Türkiye’de üretilmiş bataryamızla çıkmış olacak”

2“Üretimine başladığımızda Türkiye’deki şarj alt yapısının da belli bir seviyeye gelecek”

“Eninde sonunda elektrikli araçlar Türkiye’ye gelecek ve şarj alt yapısı erken veya geç bir şekilde kurulacak. Planlamalarımız yaparken, (bu süreci) ülkemizdeki bu işin regülasyonunu uygulayan kurumlarla görüşerek götürüyoruz. Üretime başladığımız sürede Türkiye’deki şarj alt yapısının da belli bir seviyeye geleceği ve kullanıcıları zor durumda bırakmayacağını seviyede yaygınlaşacağı konusunda hem fikiriz “

3“Yazılım, tamamen yerli olacak”

Karakaş, “Yazılım çok soyut bir kavram ama tüketicilerin ve aracın entegrasyonunda kullandığımız yazılım tamamen yerli olacak” dedi.

yerli otomobil

Ayrıca otonom araçlar hakkında değerlendirmede bulunan Karakaş, “Otonomun değişik seviyeleri var. Bu cihazlar da daha dünyada sanayeleşmedi ama laboratuar ortamlarda örnekleri, sektörde beraber çalıştığımız firmaların da öngörürüsü ile, 2030’dan sonrasında olacağı şeklinde” dedi.

4“Yerli Otomobil İçin, Şu aşamada bir fiyat vermek mantıklı değil”

Fiyatlama konusunu da değerlendiren Karakaş, “Şu aşamada 2020’den sonrası için bir fiyat vermek çok mantıklı değil. Türkiye’de şuan elektrikli araçlardan Pazar payı olacak kadar araç olmayacak. Dolayısıyla biz pazar payını bizimle kıyaslanabilir boyuttaki SUV’lerden alacağız” şeklinde görüş bildirdi.

Togg Fabrikası ile ilgili içeriğimizi okumak için tıklayın.

Tekerinize Taş Değmesin.

4 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here