Yerli otomobil fabrikası “ÇED olumlu” raporunu aldı

4
30017

Yerli otomobil üretimi için çalışmalarına hızla devam eden Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG), Bursa’nın Gemlik ilçesinde inşa edilecek olan fabrika inşaatının başlayabilmesi için gerekli Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporunu olumlu olarak aldı.

TOGG’dan yapılan açıklamaya göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan raporda, “Elektrikli Otomobil Üretim Tesisi hakkında ÇED Yönetmeliği’nin 14. maddesi gereğince bakanlığımızca ‘Çevresel Etki Değerlendirmesi olumlu’ kararı verilmiştir.” ifadesine yer verildi.

Yerli otomobil fabrikasının yılda 175 bin adet üretim kapasitesi olacak. Kurulacak olan fabrika ve tesis, toplam 22 milyar lira yatırım ile hayata geçirilecek.

Yerli otomobil üretimi projesinde 20 bin ek istihdam ve 2032 yılına kadar gayrisıhhi yurt içi hasılaya 50 milyar euro katkı sağlaması bekleniyor.

Yüzde 100 elektrikli C segmentinde bir SUV’la başlayacak olan fabrikadaki üretim, takip eden yıllarda tamamı yüzde 100 elektrikli C Sedan, C Hatchback, B SUV ve C MPV modelleri ile devam edecek.

4 YORUMLAR

  1. KEŞKE BİZDE ALABİLSEK AMA RÜYA EMSALLERİ 600 BİN TL DEN BAŞLIYOR TIPKI VESTEL İŞİNE DÖNER KESİN ELİN ÇİNLİ HONOR HUAWEİ XİQOMİ Sİ UCUZ DONANIMLI VESTEL DONANIMSIZ BOŞ PAHALI HAL BÖYLE OLUNCA BEN ŞAHSEN BİNEMEYECEĞİM ÖMRÜMDE HİÇ SIFIR ARAÇ ALAMADIM BU GİDİŞLE ASLADA ALAMAYACAĞIM 2. EL TOFAŞ İN ÜSTÜNDE BİR ARACA BİNEMEYECEĞİM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here