Yeni Toyota Yaris Baştan Aşağı Yenilendi.

2
1246
YENİ TOYOTA YARİS ÖN TASARIMI

Toyota’nın küçük sınıf otomobil segmentinde yer alan Toyota Yaris tamamen yenilendi. 4. jenerasyonu ile karşımıza gelecek model eski versiyonu ile hiç bir benzerlik taşımıyor. Dünya prömiyerinin Amsterdam’da gerçekleştirdi. Toyota’nın yeni TNGA platformu üzerine yapılan Yeni Yaris, eski versiyona göre sıra dışı tasarımı, içerisinde bulunan 4. nesil hibrit sistemi ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Toyota Safety Sense güvenlik sistemlerini de standart olarak sunacak model rakiplerinden öne geçmeyi planlıyor. Yeni jenerasyon Yaris, TNGA GA-B platformuyla birlikte artırılmış dinamik performansı, geliştirilmiş sürüş kalitesi, yol tutuşu, güvenliği ve dikkat çekici tasarımıyla da öne çıkıyor. Yeni Yaris, Toyota’nın Fransa’daki fabrikasına yaptığı 300 milyon Euro’luk yatırımla birlikte Avrupa’da üretilmeye devam edecek.

Yeni Toyota Yaris Boyutları Nasıl?

Günlük şehir kullanımında iddialı olan model boyutları ile günümüz metropol trafiklerine çare olmayı hedefliyor. Segmentte büyüyen araç boyutlarının aksine değerlerini küçülten Yaris iç mekanda da kayda değer bir yaşam alanı sunuyor. Toyota, Yaris’in uzunluğunu 5 mm azaltıp, dingil mesafesini 50 mm uzattı, böylece aracın şehir içi kullanımı iyileştirilirken, iç yaşam alanında da ferahlığa kavuşuldu. Aracın 50 mm artan genişliği ise kendini fark ettirir nitelikte.

YENİ TOYOTA YARİS ARKA TASARIMI

Yeni Yaris İç Mekanı Nasıl?

Yeni Yaris’in iç mekanında sürücü ile yolculara daha ferah bir alan sunuluyor. Kabinde kullanılan kalitesi artmış malzemeler, iyi koltuk döşemeleri modelin yeni nesil olduğunu bizlere söylüyor nitelikte. Toyota Touch ekranı, TFT çok fonksiyonlu gösterge ekranı ve Ön Cama yansıtmalı Renkli Gösterge Ekranı (Head Up Display) ile sürücüye yol ve sürüşle ilgili bilgiler sürücünün odağı yoldan kopmadan iletiliyor. Yeni Yaris aynı zamanda kablosuz akıllı telefon şarj özelliği ve özel ambiyans kabin aydınlatması gibi özellikler de sunuyor.

Toyota Yaris mi Hyundai i20 mi?

YENİ TOYOTA YARİS İÇ MEKAN TASARIMI

BOZKURT: ” ŞEHİR YOLLARININ VAZGEÇİLMEZİ OLACAK.”

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt, Yeni Yaris’in yenilikçi tasarım anlayışı ve donanımlarıyla beklentilerin üzerine çıkan bir otomobil olduğuna dikkat çekti. Yeni Yaris ve Yaris Hybrid’in 2020 model yılında Türkiye yollarında da olacağını sözlerine ekleyen Bozkurt “Toyota’nın inovatif teknolojisinin tüm özelliklerini bünyesinde toplayan Yeni Yaris, alışılan firma kalitesini bir kez daha gözler önüne seriyor. B segmentinin ilk hibrit otomobili olan Yaris Hybrid de, performans ve emisyon değerleriyle daha da mükemmel bir çizgiyi yakalıyor. Yeni Yaris Hybrid’deki hibrit sistem ile şehiriçi sürüşlerde yüzde 80’e kadar 0 emisyon ile yol alınabiliyor” dedi.

Toyota Yaris Hybrid

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here