Yeni Nesil Far Sistemi Samsung PixCell LED Tanıtıldı. Otomobil sektöründe teknolojik gelişmeler tüm hızıyla devam ediyor. Otomobillerde kullanılan en gerekli araba parçalarından biri Far sistemidir. Önümüzü aydınlatmak ve aracımızın durumu hakkında çeşitli sinyal lambaları ile bilgi vermek bu tip aydınlatmaların önemini ortaya çıkarıyor.

Artık otomobillerde bulunan her parçanın yeni ve gelişmiş bir versiyonu ile araçlar daha konforlu ve güvenli bir hale geliyor. Şimdi ise bu gelişim Samsung’un yeni nesil  PixCell LED far sistemiyle devam ediyor.

Samsung’un Yeni Nesil Far Sistemi Bomba Gibi Geliyor

Samsung teknolojik olarak telefon, televizyon gibi üst düzey cihazlar üretiyor. Buna ek olarak daha bir çok cihazın üretimini yapan çok yönlü bir firmadır. Tıpkı Huawai’nin otomobil üretmesi gibi Samsung da otomobil sektörü ile yakın bir kontak kurmak adına far sistemi ile atılım yaptı.

Samsung bir otomobil üretmese de otomobil sektörü dahil diğer sektörlere sahip olduğu alt yapı sayesinde parça üretimi için destek sağlıyor. Bunlardan son olanı ise Samsung PixCell LED far sistemi olarak karşımıza çıkıyor.

Samsung PixCell LED Sistemi Dinamik Bir Aydınlatma Sağlıyor

Tanıtım videosu ile detaylı bir şekilde anlatılan sistemi biraz da biz anlatalım. Öncelikle far tasarımının gelenekçi olmaktan çok modern bir tasarıma sahip olduğunu belirtelim. Samsung PixCell LED far sistemi bir mikroçip’in üzerinde bulunan 100 küçük LED ile ortaya çıkıyor. Bu 100 farklı birbirinden tamamen bağımsız olan LED’ler ortam aydınlatması konusunda her biri ayrı ayrı olacak şekilde etkileyici bir aydınlatma sağlıyor.

 

Samsung bu sistemi silikon duvar olarak adlandırıyor. Her bir piksel arasındaki boşluk, 25 mikrometre olarak ölçüldü. Bu da geleneksel LED aydınlatma sistemlerine oranla 16/1 daha küçük bir yeni nesil far sistemi demek oluyor.

Artık Gece Sürüşlerinde Göz Kamaşması Yok

Samsung PixCell LED far sistemi artık karanlık havalarda sürüş gerçekleştirirken gözlerimizin kamaşmasını engelleyecek. Yani karşıdan bir araba geldiği zaman sensörler ile otomobil farları tespit edilecek. Sonrasında aracın geldiği yönde bulunan LED’ler kendisini kapatacak. Bu da far sisteminin minimum rahatsızlık vereceği anlamına geliyor. Tabi ki bu durum karşı tarafın göz sağlığı ile alakalı. Aynı durumun bizimle alakalı olabilmesi için diğer sürücülerinde bu far sistemini kullanıyor olması gerekir.

 

Biraz da Monolitik Entegre Mimarisinde bahsedelim. Bu sistem her bir led sisteminin, ışık açısı, gerekli olan yükseklik gibi özelliklerin ayarlanmasını sağlıyor. Bu özellik sayesinde Dünyadaki bütün ülkeler için far üretilen otomobillere özel bir üretim sağlanabiliyor.

Ayrıca sistem anlık olarak parlak ve dinamik bir görünüm sağlıyor. Bu nedenle 300:1 alanda çok yüksek kontrast değerlerine sahip. Bu sistemde uzunlar veya kısalar diye bir şey de yok. Ortamın gerektiği düzeyde ve çok kaliteli bir şekilde aydınlatılması durumu var.

Samsung bu etkileyici Far sistemi için 300 bin elektrikli araç sipariş aldığını açıkladı. Kısa süre içinde Samsung’un ürettiği far sisteminin olumlu olumsuz bütün sonuçlarını görmemiz için çok beklemek durumunda kalmayacağız gibi görünüyor.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here