Yeni Fiat 500 ‘ün Tasarımı Birincilik Ödülü Aldı!

Dünyanın en büyük endüstriyel tasarım ödüllerinden biri olan Red Dot, bu yılki birincilik ödülüne Yeni Fiat 500’ü layık gördü. Yeni 500, tam elektrikli motoru ile Fiat Chrysler Automobiles (FCA) bünyesinin ilk tamamen elektrikli otomobili olma özelliği taşıyor.

yeni fiat 500

Yeni Fiat 500’ün Tasarımı Dikkat Çekiyor

İlk kez 1960’lı yıllarda yollara çıkan Fiat 500, üretildiği günden bugüne kadar her dönemde ikonik tasarımı ile dikkat çekici oldu. 2007 senesi itibariyle ikinci neslini görmeye başladığımız modelin 3. nesliyle de iddialı olduğunu söylemek mümkün. Tam elektrikli olarak üretilen 3. jenerasyon 500, Red Dot’un ”Tasarım Konsepti” kategorisinde ödüle hak kazandı. Tasarım dünyası için son derece önemli olan ödül, 21 akademisyen ve profosyonel tasarımcının bulunduğu uluslararası jüri tarafından verildi. Bu ödülün aynısına 2019 senesinde Fiat’ın Centoventi konsepti sahip olmuştu.

yeni fiat 500 iç tasarım

”Red Dot Tasarım Ödülünü Kazanmak Bizleri Gururlandırdı.”

Fiat Marka Global Başkanı Olivier François ise kazanılan ödül ile ilgili şunları kaydetti: “Red Dot Tasarım Ödülü’nü kazanmak bizleri gururlandırdı. Fiat 500, her zaman çağa ayak uyduran bir otomobil oldu. Toplumun gereksinimleri değiştiğinde, o da değişti. İnsanların yeni ulaşım gereksinimlerine cevap vermesi beklenen 500’ün üçüncü nesli için de durum böyle. Yeni 500 projesi en başından itibaren tüm Fiat’a pozitif etki ederek enerji ve yaratıcılığı beraberinde getirdi. 63 yıllık köklü bir geçmişe sahip olan 500 her zaman olduğu gibi çağın gereklerini karşılamaya devam ediyor. İtalya’da tasarlanan ve üretilen, İtalyan yaratıcılığını gözler önüne seren Fiat 500, tamamen yeni, tamamen elektrikli bir otomobil. İleri teknolojik donanımlar ve gelişmiş bağlanabilirlik çözümleriyle birlikte yeni Fiat 500 Dolce Vita (tatlı hayat) tarzıyla da sıfır emisyonlu ulaşımın ikonik modeli olacak.”

fca

Fiat Chrysler Automobiles FCA (EMEA) Tasarım Başkanı Klaus Busse ise “Yeni Fiat 500 ile tasarımıyla İtalyan tarzını gözler önüne seren, iç mekanıyla duyguları harekete geçiren, özetle ruhu olan bir elektrikli otomobil yaratmayı amaçladık. Red Dot Tasarım Ödülü’nü almak, yeni 500 projesinde çalışan tüm ekip için büyük bir onur.” diye konuştu.

İkinci el satılık Fiat 500 Ailesi ilanları

Fiat ve Tasarım İş Birlikleri 500, 500L, Panda

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here