Yeni Fiat 500 ”5 Dakikalık Şarj İle Hazır”

0
1629
Yeni Fiat 500

Yeni Fiat 500, elektrikli versiyonu ile çok iddialı veriler eşliğinde geliyor. Bu küçük İtalyan oldukça şık ve zarif tasarımın ardında çok büyük bir elektrikli motor teknolojisi ile geliyor. Modelin hızlı şarj olayı ile 5 dakikada kullanıcılara 50 km’lik menzil sunuyor. Bu iddialı rakam ile nerdeyse rakipsiz olan bu küçük İtalyan, barındırdığı teknoloji sistemleri ile de göz dolduruyor. Kullanıcıların günlük ihtiyaç duydukları ortalama 50 km’lik menzili sadece 5 dk’lık hızlı şarj ile özelliği sayesinde doldura biliyor. Modelin yine hızlı şarj özelliğiyle araç 35 dakikada yüzde 80 oranında şarj edilebilerek inanılmaz işlere imza atmayı ciddi manada başarıyor.

Aracın sağ arka kısmının bulunan Combo 2 soketi sayesinde hem AC, hem de DC hızlı şarj seçenekleri ile gerçekleşiyor. Model de ayrıca yer alan FCA için özel olarak geliştirilen ev tipi şarj sistemi Easy Wallbox da yer almakta. Bluetooth ile kolayca yönetilebilen basit ve erişilebilir bir sistem olan “tak ve şarj et” niteliğindeki bu çözüm, yeni Fiat 500’ü 3 kW’a kadar güçle şarj etme imkânı sağlıyor.

Yeni Fiat 500
Yeni 500

Yeni Fiat 500 Tam Bir Teknoloji Harikası!

Yeni Fiat 500, muhteşem elektrikli motoru ile göz doldururken, içerisinde barındırdığı teknolojiler ile de pastanın üstünde ki çileği sunuyor. Bu küçük İtalyan seviye 2 otonom sürüş özellikleri sunarak şehir içi ve şehir dışı ulaşımlarda her türlü kolaylığı kullanıcılarına sağlıyor. Yola Bakan Kamera Teknolojisi ile hem boyuna hem de yanal olarak aracın tüm alanlarını izlerken sensörler aracın çevresindeki objeleri algılayarak ani bir durumda fren yapıyor. Akıllı Adaptif Hız Sabitleme Sistemi (iACC) otomobil, bisiklet veya yayaları algılayarak frenleme yapıyor veya aracı hızlandırarak kazaya mahal vermiyor. Şerit Ortalama Sistemi, işaretler doğru tanımlandığında aracı şeridin ortasında tutmakta kullanıcısına fayda sağlıyor. Akıllı Hız Asistanı ise hız sınırı levhalarını tanımlayıp uygulanmasını önererek kullanıcıyı trafik kurallarına uymaya zorluyor. Modelin ultrasonik sensörleri kullanan Şehir içi Kör Nokta Uyarı Sistemi oldukça kullanışlı ve sürücü odaklı çalışıyor. Tamamı ile içerisinde bulunan yolcuların güvenliğini en üst seviyede düşünen model bu konuda oldukça iddialı gözüküyor.

2. El Otomobil İlanları İçin Tıklayın!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here