citroen c3 türkiye

Citroen, yeni Citroen C3 ile Türkiye pazar payını yüzde 2.8’den yüzde 3.5’e çıkarmayı hedefliyor.

Yeni Citroën C3 modeliyle Türkiye’deki pazar paylarını yüzde 2.8’den yüzde 3.5’e çıkarma hedefleri olduğunu belirten Citroën Türkiye Genel Müdürü Bahattin Tatoğlu şu mesajları verdi: “Citroën global vizyonu gereği dünya genelinde en çok tavsiye edilen ilk üç otomotiv markasından birisi olmayı, %30 daha fazla global satış elde etmeyi ve konfor anlamında da referans alınan bir marka olmayı hedefliyor. Bu hedefe paralel olarak Citroen C3 Türkiye ‘de de ritmimize geri dönüyoruz. Pazar payımızı %2.8’den %3,5-4 bantlarına çıkartmayı planlıyoruz. Önümüzdeki süreçte her 6 ayda bir yeni bir modeli satışa sunmayı planlıyoruz. Türkiye pazarında 10 yıl önceki başarımızın benzerini 2016 sonundan itibaren gerçekleştirmeye başlayacağız.”

Citroën Türkiye Genel Müdürü Bahattin Tatoğlu, “Citroën markasını Türkiye pazarında güçlü bir oyuncu olma hedefine ulaştıracak yeni model atağımızın ilk oyuncusu olan Yeni Citroën C3 modelimizle B segmentindeki en iddialı seçeneklerden birini sunuyoruz. Türkiye’de en fazla tercih edilen, yıllık 150-160 bin adetlik satışa sahip olan B segmentidir. Yeni C3’le %3 – 3.5 pazar payı alarak iddiamızı artıracağız. Yeni Citroën C3’te yer alan entegre kamera sistemi sektörde bir ilk. Mobil entegrasyon çözümleri sistemi sayesinde kaza anları, acil durumlar ve yolda karşılaşılan durumlar azaltılıyor. İlginç görüntüler kayıt altına alınabiliyor. Kaza anını otomatik olarak kayıt altına alan bu sistemin sigorta poliçelerinde artı bir avantaj sağlaması için çalışıyoruz.”.

Citroen C3 Türkiye ‘de 3,5 Milyondan Fazla Satış Yaptı

Citroën C3’ün, satışa sunulduğu 2002 yılından bu yana iki nesil boyunca 3,5 milyon adetten fazla satılarak B segmentinin en iddialı modellerinden biri olduğunun altını çizen Tatoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Citroën C3, 14 yıl içerisinde B segmentinde, yüksek teknolojili verimli dizel motorlar, panoramik açılabilir cam tavan, otomatik klima, akıllı otomatik şanzıman seçenekleri, fonksiyonel iç mekan, yüksek güvenlik donanımları, Visiodrive gibi fark yaratan özellikler sunarak tüketicilerin beklentilerini rakiplerinden önce karşıladı. Tüketicilerden aldığı bildirimleri markanın öncü kimliğini ve güçlü mirasıyla birleştirerek geliştirdiği üçüncü nesil C3 bambaşka. Türkiye’de 1.2 litre PureTech ve 1.6 litre BlueHDi motor seçenekleri ile 52 bin 250 TL’den başlayan fiyatlar mevcuttur. Yeni Citroën C3’de 2016 yılının sonuna kadar 600 adet satış. 2017’de ise 4 bin 500 adet satış hedefliyoruz.”

Türkiye otomotiv pazarıyla ilgili değerlendirmelerde de bulunan Citroën Genel Müdürü Bahattin Tatoğlu, gerçekleştirilen ÖTV artışının Yeni Citroën C3 modelinin fiyatlarını etkilemediğini ifade etti. Tatoğlu “Kasım ayında ÖTV artışının olduğu güne kadar pazarda satışlar oldukça yoğun gerçekleşti. ÖTV artışı sonrasında bu yoğunluk biraz azalsa da markaların ellerindeki stokları eritmek zor gibi. Bunun için kampanyalarına devam edeceklerini tahmin ediyoruz. Kasım ayında pazarın, beklentilerin üzerinde gerçekleşeceğini düşünülmektedir. 2016 yılı toplam otomobil ve hafif ticari araç pazarının ise 1 milyon adedin üzerinde tamamlanacağını öngörüyoruz. 2017 yılında ise yeni ÖTV yapısının etkisiyle pazarda segmentlerin paylarında farklılıklar olacaktır. Satışlarda alt segmentlere doğru kaymalar olacaktır. Toplam pazarda da 2016’ya göre bir miktar azalma gerçekleşeceğini öngörebiliriz. Citroën markası olarak 2016 yılını 28.000 adet satışla kapatacağız. 2017 yılı hedefimizi ise, yeni C3‘ün de katkısıyla 30.000 adetlik satış olarak öngörüyoruz.”

2. El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here