Başlangıçta planlanandan üç ay önce piyasaya sürülen üretime hazır BMW i4 sıcak sıcak geldi. Yeni elektrikli otomobil, aynı adı taşıyan konseptten yaklaşık bir yıl sonra, Bavyera’nın büyüyen sıfır emisyon portföyündeki iX3 ve iX SUV’lere, 2013’ten beri piyasada olan i3 hatchbackden sonra aileye katılmış oldu. Yeni BMW i4 ilk izlenimi nasıl oldu? 

Dış Görünüş Olarak Birebir

Konsept otomobillerin çoğunda olduğu gibi abartılı tasarım detaylarına sahip bir showcar yerine daha çok üretime yakın bir prototip olduğunu düşünmüştük. Beklenen Concept i4 ile neredeyse aynı görünüyor. Yeni nesil 4 Serisi Gran Coupe ile büyük ölçüde ilişkili olduğunu söyleyebiliriz çünkü ikisi dışarıdan çok benzer.

Eklenen arka kapılar, 4 Serisi Coupe’ye kıyasla yan profilin geçtiği tek değişiklik değil, çünkü i4 daha iyi hava akışı için kapılarla aynı hizada kalan yeniden tasarlanmış kapı kollara sahip. Casus fotoğraflar 4 Serisi Gran Coupe’nin aerodinamik verimliliği artırmak için aynı kurulumu kullanacağını ortaya çıkardığı için EV versiyonu için de aynı şeyleri söylememiz mümkün oldu.

Kendine Has Özellikleri İle Geldi

Mavi vurgular ve aero jantlar, yeniden tasarlanmış tamponlar ve arkadaki egzoz uçlarının olmaması gibi i4’ü gelecek 4 Serisi GC’den ayırıyor. Izgara ile yaşamayı öğrenebilirseniz, BMW’nin EV’si temelde diğer tüm açılardan oldukça bakıcıdır, ancak büyük boyutlu böbrekler bazı insanlar için bir anlaşma kırıcı olabilir.

Yeni BMW i4 523 Beygir Güç Üretmekte

BMW, teknik özelliklerin çoğunu bir sır olarak saklıyor. Sadece i4’ün 523 beygir gücü (390 kilowatt) sunacağını bildirdi. Muhtemelen M Performance modelleri gibi yaklaşık dört saniyede 100 km / sa hıza çıkacağını düşünüyoruz.  Ayrıca WLTP (Worldwide Harmonized Light-Duty Vehicles Test Procedure)’ye göre pilin menzili 590 kilometre ve EPA’ya göreise 483 kilometre menzil verildiği açıklandı.

Sizce Yeni BMW i4 sizce alınır mı? Yorumlarda görüşmek üzere…

2. El Satılık Otomobil İlanları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here