Audi RS 3: tasarım ve platformu

Otomobilin en karmaşık tasarım özelliklerinden bazıları; havalandırmalı ön tamponu ve agresif arka difüzörü gibi parçaları maskeli kalıyor. Ancak açık olan, tüm RS markalı Audiler gibi, yeni RS 3 ‘ün de onu diğerlerinden ayıran amaca yönelik bir gövde kitine sahip olacaktır. Ön tarafa, Audi daha geniş hava girişlerine sahip daha cesur bir tampon taktı. Bu tampon, ön tekerlek kemerlerinin arka kenarındaki bir çift ekstra havalandırma deliğiyle birlikte motor bölmesindeki sıcak havanın dışarı atılmasına yardımcı olacak. Otomobilin yan etekleri de normal A3’lerden daha derin ve arkada daha büyük bir kanat, yeni bir difüzör ve bir dizi büyük boy oval egzoz ucu var.

Makyaj, bir çift ağır şekilde güçlendirilmiş spor koltuklar, bir spor direksiyon simidi, alüminyum pedallar ve aracın 10,1 inç bilgi-eğlence sistemi ve ” Sanal Kokpit ” dijital gösterge kutusu için RS’ye özgü bir dizi ekranla devam edecek .

Sekizinci nesil Golf gibi, yeni Audi RS 3,  bir dizi performans yükseltmesine rağmen , Volkswagen Grubu’nun MQB temellerinin en son sürümüne  dayanacak. Mevcut test katırları, alçaltılmış süspansiyon ve daha büyük kaliperlerle delinmiş fren diskleri gibi şasi yükseltmelerini kullanıyor.

Motor ve aktarma organları

Yeni RS 3, mevcut modelle aynı platformu temel alacaktır. Audi aynı zamanda mevcut otomobilin en son Audi RS Q3’te kullanılan turboşarjlı 2,5 litrelik beş silindirli benzinli motorunu da  kullanıyor. Bununla birlikte, RS 3’ü 415bhp Mercedes-AMG A 45 S ile rekabetçi tutmak için ünitenin güç ve tork rakamları yaklaşık 415bhp ve 500Nm’ye (motorun standartı 395bhp ve 480Nm ) artıracaktır .

Güç, çift kavramalı bir otomatik şanzıman aracılığıyla bir quattro dört tekerlekten çekiş sistemine gönderilecek. Mevcut model gibi, yeni RS 3’ün şasisi ve aktarma organı, ayarlanabilir amortisörler, bir tork vektörleme sistemi vardır. Uyarlanabilir bir elektronik hidrolik direksiyon kurulumu gibi performansa yönelik bir teknoloji cephaneliği tarafından desteklenecek.

Audi RS 3 : fiyatlandırma ve çıkış tarihi

Audi henüz RS 3’ün satışa çıkma tarihini resmi olarak açıklamadı. Ancak Eylül 2021 civarında İngiltere’deki showroomlara gelicek. Eylül 2021 civarında (uk fiyatı)50.000 £ ‘dan başlayan fiyatlarla ulaşmasını bekliyoruz.

İKİNCİ EL OTOMOBİL İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here