Casus fotoğrafçılar, yeni Volkswagen Transporter T7’yi tamamen kamufle edilmemiş halini çektiler ve bize yeni minibüsün tasarımına şimdiye kadarki en net görünümü gösterdiler. Yeni nesil T7 model transporter, önümüzdeki yıl hem panelvan hem de personel taşıyıcı gövde stilleriyle satışa sunulacak. Ford Transit , Mercedes Sprinter ve Renault Traffic için yeni bir rekabet yarışına giricek.

Yeni t7 , t6’yı andırıyor.

Transporter T7 Önceki modele göre büyük değişiklikler arasında biraz daha yuvarlatılmış köşeler var. Daha geniş bir ön yüz ve biraz daha alçak bir pencere çizgisi var. Ancak temel şekli T6’dan çok uzak değil. Volkswagen, minibüsün ön uç stilinde bir değişiklik yaptı. Tasarımını mevcut hatchback ve SUV yelpazesinde ilerletti. Bu nedenle, kanatlı LED farlar, tampon hatları ve radyatör ızgarası Mk8 Golf’ünkini taklit ederken, minibüsün ön çeyrek ışığı saf elektrikli kullanılan pencereye benzemektedir.

Transporter T7’nin, şerit gibi olağan sürücü destek teknolojisi ile birlikte, dijital bir gösterge paneli ve yeni bir 10 inç multimedya sistemi ile en üst modelin Mk8 Golf’e benzer bir dizi teknoloji güncellemesi içereceğini görüyoruz.Önceki casus fotoğrafları, yeni nesil Transporter’ın yeni bir plug-in hibrit güç aktarım mekanizmasına da sahip olacağına işaret ediyordu. Sistemin şarj soketini gizleyen arkadaki normal yakıt doldurma kapısına ek olarak, minibüsün sağ ön çeyrek panelinde ekstra bir doldurma kapısı vardı.

Yeni t7 gayet hızlı olucak

Görüntüler ayrıca yeni Transporter’ın, Volkswagen’in MQB altyapısına geçiş yapacağına dair söylentilere daha fazla anlam kattı. Şirketin mevcut PHEV modellerinin tümü bu platforma dayanıyor. Volkswagen’in, söz konusu yüksek geliştirme maliyetleri nedeniyle, teknolojiyi Transporter’da barındıracak yepyeni bir şasi geliştirmesi pek olası değildi zaten. Bu nedenle, yeni plug-in hibrit Transporter, Mk8 Golf PHEV ile aynı güç aktarma organına sahip olacağı ön görülüyor . Bu güç aktarma sistemi, 242 bg  ve 400 Nm torka sahip turboşarjlı 1.4 litrelik dört silindirli bir benzinli motora sahip olucak. istenirse de 113bhp elektrik motorlu da satılacak.

Transporter’ın motor yelpazesinin geri kalanı, Tiguan ve SEAT Ateca SUV’lar gibi otomobillerde kullanılan Volkswagen Grubu’nun tanıdık turboşarjlı 2.0 litrelik dört silindirli dizel motorlarından oluşacak . T6 gibi, bu yeni model de önden veya dört tekerlekten çekişli olarak sunulacaktır.

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here