Yazıcıdan Araba Çıktı!

0
10727
Bakalım BigRep firmasının üç boyutlu yazıcı ile ürettiği LOCI hakkında...

Yazıcıdan araba çıktı! Üç boyutludan araba çıkarma hayali gerçek oldu. Bakalım BigRep firmasının üç boyutlu yazıcı ile ürettiği LOCI hakkında detaylar neler?

Yazıcıdan Araba Çıktı!

Berlin merkezli BigRep firmasının üç boyutlu yazıcı ile ürettiği LOCI, 14 farklı parça ile hazırlanmış %100 otonom ve elektrikli bir araç. Şimdilik prototip olarak üretilen otomobil, lastiklerinin dahi 3D olarak hazırlanmasıyla bir ilk!

Üç Boyutlu Yazıcıdan Çıkan Otomobil LOCI

Tamamen üç boyutlu yazıcıyla üretilmiş bir otomobil prototipi olan Loci, bir kaç gündür otomotiv sektörünü epeyce meşgul etti. Yazıcıdan çıkan araba olarak dikkatleri üzerine çeken Loci, otomobil üretim sürecine dair gelecek planları için mükemmel bir örnek. Geleceğin otomobil üretim aşamalarına dair çok değerli ipuçları veriyor. Peki, BigRep LOCI ile ve onun gibi örneklerle bugünün otomobil dünyasında neler değişebilir? Biraz bunlara da kafa yorduk. 

  • İri yapılı insanlar için kendi ölçülerine uygun bir otomobil sahibi olma avantajı sunabilir.
  • Engelli bir kişi için engeline en doğru çözümü üreten otomobil konforunu sunmak kolaylaşabilir.
  • Aracı kişiselleştirme süreci, gerçek anlamda uygulanabilir olabilir. 
  • Aracın değişmesi gereken parçaları için de üç boyutlu yazıcıdan hemen sonuç alınabilir. 
  • Tasarımın ardından üretim süreci, çok çok kısalabilir.
  • Parçalar ve diğer detaylar için ulaşım ve temin süreci için harcanan süre ve yapılan masraf ortadan kalkabilir. 

BigRep Firması Hakkında

Alman kökenli olan şirket, üç boyutlu yazıcılarla otomobil ve otomobil parçası üretme işine kafa yoran bir organizasyonla çalışıyor. Üç boyutlu baskının zamandan ve pek çok alandaki masraftan tasarruf üretme konusundaki esnekliği ile verimliliği üzerine çalışmalar yapıyor. Bugün otomobil üretimindeki talebe bağlı model üretme mottosunun gelişmiş halini üç boyutlu yazıcılarla karşılayabileceğiz.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here