VW Arteon’un Farları Testleri Geçemedi!

4
19565
Kapak 2019 Arteon

Haberimiz, VW Arteon’un farlarının testleri geçememesi ile ilgili. Amerika’da yapılan bir çarpışma testinin sonuçları Volkswagen Arteon güvenlik donanımı hakkında şaşırttır. Volkswagen Arteon çarpışma testi sonuçlarına göre detaylar şöyle…

VW Arteon’un Farları Testleri Geçemedi!

Bilindiği üzere oto güvenlik testleri deyince akla hemen Euro NCAP geliyor. Euro NCAP kurumu, bu işi ilk yapanlardan ve işini iyi yaparak bugüne haklı bir rakipsizlikle geldi. Ancak bu alanda giderek farklı kurumlar da beliriyor. Bunlardan biri de ve belki de en güvenilirlerinden biri Amerikan Yol Güvenliği ve Sigorta Enstitüsü.

VW CC ve VW Arteon Karşılaştırması

Amerikan Yol Güvenliği ve Sigorta Enstitüsü, geçtiğimiz aylarda 2019 model VW Arteon’u çarpışma testine aldı. Kurum, VW Arteon çarpışma testi sonucunda yaptığı değerlendirmede Arteon’un far grubu ile ilgili bazı detaylara dikkati çeken bir açıklama yaptı. Amerikan Yol Güvenliği ve Sigorta Enstitüsü’ne göre 2019 Arteon’un far grubu yetersiz.

VW Arteon Far Grubu Yetersiz!

3 yıldır Volkswagen’in ürün listesindeki en lüks modeli Arteon. Coupe havasındaki lüks sedan profili ile özellikle iş dünyasının hayallerini süsleyen Arteon, kaliteli iç mekan, güçlü donanım ve sağlam motor özellikleriyle dikkat çekiyor.

2017’den beri lüks sedan gurubunda fiyatıyla da şaşırtan bir model olan Arteon için marka yatırımlarını sürdürüyor.

Arteon, Top Safety Pick+ olamadı!

Amerikan Yol Güvenliği ve Sigorta Enstitüsünün yaptığı testler sonunda verdiği bir derece var: Top Safety Pick+. Bu, “çok güvenli” demek. Ama yapılan son testlerde VW Arteon Top Safety Pick+ derecesini alamadı. Peki Arteon Euro NCAP’ten kaç yıldız aldı?

Euro NCAP’te VW Arteon

Arteon Euro NCAP’ten kaç aldı? VW Arteon Euro NCAP testlerine de girmişti, elbette. Bu testlerde şu sonuçları görmüştük:

Euro NCAP’te Volkswagen Arteon Sonuçları

  • Yolcu koruma kategorisinde yüzde 96,
  • çocuk korumasında yüzde 85,
  • yaya korumasında yüzde 85
  • yardımcı güvenlik sistemlerinde yüzde 82‘li
  • Toplamda, Arteon Euro NCAP’ten 5 yıldız ortalama puanını almıştı.

Amerikan Yol Güvenliği ve Sigorta Enstitüsü Neyi Beğenmedi?

Volkswagen markası Arteon modelinde standart olarak LED far sistemi sunuyor. Ancak Amerikan Yol Güvenliği ve Sigorta Enstitüsünün yaptığı testlere göre bu, LED aydınlatma sistemi, görüş için yeterli güvenliği sunamıyor. yeterince iyi değil.

4 YORUMLAR

  1. Türkiyede de satilacak araclar icin bi arac onay test kurumu kurulmasi gerekli buyuk şirketler araclari sattiktan sonra cikacak sorunlarin arkasinda duruyormu durmuyormu ve müsteriyi magdur etmemesi icin gerekli onlemleri almasi gerekli VosWagen dsg şanziman sorunlarinda ve şikayet vara baktigimda bircok sorunun cozumunde yardimci olmuyor araclarini cok paralara alip kaliteyi gorememek uzucu

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here