Volvo Cars’tan Çalışanlarına Altı Ay Ücretli Doğum İzni

1
5965
Volvo Cars 6 ay izin

Volvo Cars’tan Çalışanlarına Altı Ay Ücretli Doğum İzni. Volvo Cars için küçük, ama Avrupa ve başka yerlerde çalışan ebeveynler için büyük bir adım: İsveçli otomobil üreticisi, Türkiye’yi de kapsayan EMEA bölgesindeki (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika) tüm satış çalışanlarına yönelik cinsiyet bağımsız doğum izni uygulaması başlattı. Buna göre anne ve babalara toplam altı ay doğum izni verilecek. Ayrıca bu süre zarfında maaşlarının yüzde 80’i de ödenecek.

Volvo Cars’tan Çalışanlarına Altı Ay Ücretli Doğum İzni

Volvo Cars’tan Çalışanlarına Altı Ay Ücretli Doğum İzni-Volvo XC90 at home

Volvo Cars’ın yeni düzenlemesi, Avrupa’daki tüm mevcut ulusal doğum izni politikalarından daha geniş kapsamlıdır. Otomobil endüstrisinde türünün ilki olma özelliği taşıyor.

Yeni doğum izni düzenlemesi

Yeni doğum izni düzenlemesi hazırlanırken, Volvo Cars’ın ana vatanı olan İsveç’teki dünyaca ünlü mevcut ulusal doğum izni uygulamaları mevcut. Ayrıca geçtiğimiz on yıllarda ebeveynler ve çocuklar için somut faydalar sağlayan İsveç ulusal yasalarından esinlenildi.

Tüm Dünyada Yolunu Açacak

Volvo Cars’ın EMEA’da uygulayacağı bu doğum izni uygulaması, küresel olarak tüm dünyayı kapsıyor. 43.000 Volvo Cars çalışanına benzer ücretli doğum izni politikaları uygulanmasının yolunu açacak pilot bir program. Ayrıca EMEA’daki bu uygulama, İsveç dışında böyle bir programın uygulanmasından kaynaklanan engellerin belirlenmesine ve çözülmesine de yardımcı olacak.

Hanna Fager Senior Vice President Human Resources

Kapsayıcı Kültür

İnsan Deneyimi (İK) Başkanı Hanna Fager: “EMEA’daki bu uygulama, kapsayıcı bir kültür oluşturmayı amaçlıyor. Farklı gruplardan insanlar çekmeyi ve onları elde tutmayı hedefleyen faaliyetlerimizden biri. Ayrıca bu uygulamamız, Volvo Cars gibi ilerici, insan odaklı bir şirkete yakışmaktadır” dedi.

İş gücü Piyasasını Destekliyor

EMEA bölgesindeki birçok ülke çalışanlarına ücretli doğum izni sunuyor. Ancak bu iznin anne ve babalara sunduğu imkanlar arasında büyük tutarsızlıklar yer alıyor. Ve bu durum çoğunlukla babalar açısından dezavantajlı oluyor. Eşit şartlarda doğum izni uygulaması ayrıca, kariyer ve maaş farkı gibi sorunlara da olumlu yönde etki ediyor. İş gücü piyasasını destekliyor ve potansiyel olarak kadınlar için kariyer fırsatlarını artırıyor.

Volvo Cars’tan Çalışanlarına Altı Ay Ücretli Doğum İzni-Volvo Cars introduces six months paid parental leave for EMEA region

İlham verici İsveç yaklaşımını benimseyen Volvo Cars’ın bu uygulaması, cinsiyet bağımsız ebeveynler ve evlat edinilen çocukların ebeveynleri için de geçerli.

Bu yeni uygulama, Volvo Cars’ın en iyileri çekmeyi ve onları elde tutmayı amaçlıyor. Uygulama Volvo’nun iddialı çalışan stratejisinin bir parçasını oluşturuyor.

Hanna Fager, “İddialı büyüme planlarımızı gerçekleştirebilmek için gerçekten çekici bir işveren olmalıyız” dedi. “En iyi çalışanları kendimize çekmemiz ve onları elde tutmamız çok önemlidir. Ayrıca yeteneklerin nerede çalışacakları konusunda daha seçici olduklarını biliyoruz. Bu yetenek savaşında kazananlar, çeşitliliğe, modern ve esnek çalışma uygulamalarına ve çalışanların refahına değer veren şirketler olacaktır.”

İkinci El Volvo İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here