Volkswagen yatırım için beş yıllık yeni planını açıkladı. Programda: dijital, elektrikli, hibrit mobilite ve 2024 yılına kadar yeni bir SUV.

Volkswagen grubu, diğer şeylerin yanı sıra daha fazla dijital mobiliteye geçişini tamamlamak için önümüzdeki beş yıl içinde önemli yatırımlara odaklanacak.

Volkswagen Yatırım Öne Çıkanları: 2024 için yeni bir SUV

volkwagen-yatırım-suv
volkwagen-yatırım-suv

VW grubu ayrıca kaynaklarının bir kısmını altyapılarında yoğunlaştıracak. Aşağı Saksonya, Saksonya’dan sonra Almanya’da elektrikli mobilitenin ikinci merkezi olacak. VW’nin İsveçli ortağı Northvolt ile birlikte 2024’te faaliyete geçecek bir pil üretim tesisi kuracağı Salzgitter tesisinde batarya teknolojisine bir milyar euro yatırım yapılacak.

 

Wolfsburg fabrikası, 2024’ten itibaren Avrupa pazarı için yeni bir SUV modeli üzerinde çalışmaya başlayacak. Tesis halihazırda Tiguan ve Seat Tarraco gibi türevleriyle tüm Golf ailesini üretiyor. Gelecekte, Volkswagen Ticari Araçlar tamamen elektrikli ID Buzz1’i Hannover tesisinde üretecek ve ayrıca gruptaki diğer markalar için üç tam elektrikli D-SUV modeli üretecek.

Dönüşüm, markanın Emden’deki fabrikasında da devam ediyor. Elektrikli mobiliteye geçiş için inşaat çalışmaları devam ederken, şimdi ikinci elektrikli model tanımlandı. ID.42’ye ek olarak, tamamen elektrikli dört kapılı Volkswagen Aero1’in 2023’ten itibaren orada üretilmesi bekleniyor. Son olarak, şu anda Emden’de inşa edilen Passat, iki yıldan beri Bratislava’da üretilecek ve burada birleştirilecek. Škoda Superb tarafından Kvasiny’deki Çek fabrikasından transfer edildi.

10 Yılda 70 Elektrikli Model

volkswagen
volkswagen

Önümüzdeki on yıl içinde Volkswagen, yaklaşık 70 tamamen elektrikli model piyasaya sürmeyi planlıyor. Bunların yaklaşık yirmi tanesi halihazırda üretimde ve 50 tanesi daha takip edecek. Buna ek olarak, on yılın sonunda yaklaşık 60 hibrit planlanıyor ve bunların yarısından biraz fazlası üretimde.

 

Kendi projeksiyonlarına göre VW, 2030 yılına kadar yaklaşık 26 milyon% 100 elektrikli otomobil üretileceğini tahmin ediyor; bunların 19 milyonu ‘Modüler Elektrikli Sürücü Araç Seti’ (MEB) ve kalan yedi milyonu platformda. Yüksek performanslı KKD ‘. Grup ayrıca aynı dönemde yedi milyon hibrit aracı hizmete sokmayı planlıyor

Volkswagen Yatırım Planı Birden Çok Hedef Barındırıyor

yatırım
yatırım

Grup, elektrifikasyon, hibrit güç aktarma organları ve dijital teknolojiyi birleştiren çok sayıda hedefi olan bir programı gerçekleştirmek için yaklaşık 73 milyar avro harcadığını duyurdu. Toplam 150 milyar avroluk bütçeyle VW, gelecekteki teknolojiler için Ar-Ge sektörüne% 50 yatırım yapmayı planlıyor.

Dijitalleşmeye yapılan yatırımlar, on yılın ortasında ikiye katlanarak 27 milyar dolara ulaşacak. Bataryalı elektrikli araçlara yaklaşık 35 milyar harcanacak ve mevcut modellerden hibrit araçların geliştirilmesi için yaklaşık 11 milyar planlanıyor.

2.El Volkswagen

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here