Tedarik Sıkıntısı Devam Ediyor, Otomotiv Sektörü Durma Noktasına Geliyor!

Küresel çapta mücadele edilen Covid-19 salgını, birçok sektörü olumsuz etkiledi ve etkilemeye devam ediyor. Otomotiv sektörü de bu sektörler arasında başı çekiyor. Otomobil üreticileri geçtiğimiz seneden beri araç parçalarının tedariki noktasında çeşitli sorunlar ile mücadele ediyorlar. Geçtiğimiz günlerde sektörün Japon temsilcileri Honda ve Nissan tarafından tedarik sorunları dile getirilmişti. Japon devleri çip tedarikinde yaşanan sıkıntılar sebebiyle ocak ve şubat aylarındaki üretimlerini yavaşlatma kararı almışlardı. Şimdi ise Alman otomobil üreticileri yetersiz tedarik sıkıntısı ile karşı karşıyalar. Mercedes-Daimler ve Volkswagen, üretimlerini yavaşlatma kararı aldılar.

daimler ve volkswagen üretim tedarik

Daimler ve Volkswagen Üretime Ara Veriyor, Çalışma Saatlerini Kısıtlıyor!

Parça tedariki konusunda sorun yaşayan Alman üreticiler, üretimlerine ara verme ve çalışma saatlerini azaltma kararları aldılar. Bir Alman gazetesi tarafından paylaşılan habere göre, Mercedes, Bremen fabrikasındaki üretimi azaltacak. Hatta markanın bu fabrikadaki üretime Şubat ayı içerisinde birkaç günlüğüne ara vermesi bekleniyor. Daimler ise bu konu ile ilgili henüz herhangi bir açıklamada bulunmadı.

volkswagen ve daimler üretim

Volkswagen tarafında da durum benzer görünüyor. Markanın yaptığı açıklamaya göre Kuzey Almanya’da bulunan VW fabrikasında üretimin daha da azaltılacağı söylendi. Grupta yer alan premium otomobil üreticisi Audi de Neckarsulm ve Ingolstadt fabrikalarındaki yaklaşık 10.000 kişilik çalışan kadrosuna mesai saatlerinin kısaltılacağını duyurdu. Audi’nin üretimi, Ocak ayının sonuna kadar kısmen durdurulacak.

İkinci el satılık otomobil ilanları

Nissan ve Honda ‘nın Üretimi Tedarik Sebebiyle Yavaşlıyor.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here