Volkswagen Türkiye Yatırımı Ertelendi Mi?

2
21536
Volkswagen fabrika

Volkswagen şirket sözcüsü, “Türkiye’deki araç üretim fabrikasının kuruluşuyla ilgili nihai kararı ertelediğini” duyurdu

Manisa merkezli Volkswagen Turkey Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş.’yi kuran Alman otomotiv devi Volkswagen, Türkiye’deki araç üretim fabrikasının kuruluşuyla ilgili nihai kararı ertelediğini duyurdu.

Alman Handelsblatt gazetesine konuşan Volkswagen şirketi sözcüsü, Türkiye’nin Suriye’de başlattığı Barış Pınarı Operasyonu sebebiyle uluslararası tepki aldığını ve fabrikanın açılışının şirketin itibarına zarar verebileceğini söyledi; “Bölgedeki durumu büyük bir kaygıyla izliyoruz” dedi.

Ekim ayının başında Volkswagen, Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi’nde yayımlanan açıklamada Manisa merkezli kurulan şirketin sermayesini 943,5 milyon TL olarak ortaya koymuştu.

Ancak gazeteye göre şirket yetkilileri, görüşmelerin son aşamasına gelindiğini; henüz fabrika kurulumuyla ilgili nihai kararın verilmediğini söylüyor.

Kaynak : BBC

2 YORUMLAR

  1. Bu alman dostlarımız şunu iyi bilmesi lazım türkiyede kara yolu üzerindeki her yüz araçlardan yüzde 70 i volkswagen araç olduğunu unutma sınlar türkiye dünyaya acılan dev bir ülke yatırımlarını ülkemize yaparlarsa alman ve türk dostluğu kazanır bu gün söyle düşünürsek almanyanın sanayisi büyümüş işe turkiyenin sayesinde olmuştur iyi bir seçim manisa ilimiz aksarayda olabilirdi tercih onlardan kucak açması turkiyeden inşallah hayırlısı olur.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here