Otonom Otomobil İşbirliği: Volkswagen Ve Microsoft

0
746
otonom otomobil
Volkswagen Group chose Seattle to help shape the future of connected vehicles with the Volkswagen Automotive Cloud.

Volkswagen Group ve Microsoft, ABD yazılım devinin bulut teknolojisini içeren işbirliğini, otonom otomobil gelişimini hızlandırmayı da içerecek şekilde genişletiyor.

Otomobil üreticisi Perşembe günü yaptığı açıklamada, VW’nin yeni yazılım bölümünün Microsoft ile geliştirme süreçlerini basitleştireceğini vurguladı. Otonom otomobil filosuna daha hızlı entegrasyona izin verecek bulut tabanlı bir platform oluşturacağını söyledi.

Ortaklık, Tesla’yı birçok rakibinden ayırmaya yardımcı olan bir uygulama olan arabalara yeni özellikler eklemek için yazılım güncellemelerini dağıtmayı çok daha kolay hale getirecek.

Microsoft bulut ve yapay zeka başkan yardımcısı Scott Guthrie’ye göre, bu anlaşma, bugün birkaç sürücü destek özelliği ile satılan otomobillerin zaman içinde onları otonom sürüşe yaklaştıran yeni yetenekler ekleyebileceği anlamına geliyor.

Guthrie bir röportajda Reuters’a verdiği demeçte, “15 veya 20 yıl önce telefonlarımızı satın aldıktan sonra özellikleri neredeyse hiç değişmedi. Şimdi, her hafta veya birkaç günde bir yeni özellikler olmasını bekliyoruz,” dedi. “Aracı daha zengin ve güvenli bir şekilde programlamaya başlama yeteneği, deneyimin çalışma şeklini değiştiriyor.”

Audi ve Porsche gibi markaların sahibi olan VW Group, gelecek için sürücüsüz otomobiller ve mevcut araçlarda adaptif hız sabitleyici gibi sürücü yardım özellikleri üzerinde çalışıyor. Ancak grubun markaları bu özellikleri bağımsız olarak geliştiriyordu.

Geçen yıl VW, bu geliştirme çabalarının bir kısmını, markaları arasında daha iyi koordinasyon sağlamak için Car.Software adında bir yan kuruluşta birleştirdi. Her marka, engelleri tespit etme gibi temel güvenlik işlevleri üzerinde işbirliği yaparken, yazılımın görünümü ve hissi için kendi çalışmalarını yönetti.

Otomobil üreticisinin Car.Software organizasyonu başkanı Dirk Hilgenberg, Perşembe günü açıklanan anlaşmanın VW Grubu markalarını ortak bir bulut sağlayıcısına koyacağını söyledi.

Hilgenberg, “Kablosuz güncellemeler çok önemlidir,” dedi. “Bu işlevin orada olması gerekiyor. Yapamazsanız, zemini kaybedersiniz.” şeklinde ekledi.

2. El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here