Hem Çevreci Hem Ekonomik: Volkswagen Golf TGI!

Çevre duyarlılığı iş dünyasındaki her sektörün daha çok gündemine gelmeye başladı. Diğer sektörlerde olduğu gibi otomotiv sektöründe de gezegenimize duyarlı çalışmalar yapılmaya başlandı. Otomobil üreticileri artık sadece müşteri ve ürün odaklı değil, çevre odaklı üretim çalışmaları gerçekleştiriyorlar. Elektrikli, hibrit ve doğal gazlı otomobiller ise bu çalışmaların bir sonucu olarak ortaya çıkıyor. Sıkıştırılmış doğal gaz (CNG) ile çalışan motora sahip otomobiller, benzinli ve dizel otomobillere karşı bir alternatif olarak öne çıkıyorlar. Volkswagen tarafından geliştirilen, sıkıştırılmış doğal gaz (CNG) ile çalışan TGI motor da bunlardan biri. Volkswagen Golf TGI, sekizinci jenerasyon Golf’ün versiyon seçenekleri arasına eklendi.

volkswagen golf tgi

8. Nesil Golf’ün Seçeneği Çok!

Volkswagen’in efsaneleşen modeli Golf, 8. jenerasyonuna yeni versiyonlar eklemeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde hızlı modelleri, GTI Clubsport ve R’ı duyuran marka şimdi de CNG yakıtı ile çalışan Golf TGI’ı duyurdu. VAG grubunun üyeleri Seat ve Skoda’nın da kullandığı bu motor seçeneği %25 oranında daha çevreci olması ile dikkat çekiyor. Karbon salınımı konusunda iddialı rakamlara sahip olan motor, yakıt tüketiminde de parlak sonuçlar veriyor. Sıkıştırılmış doğaz gaz ile çalışan Golf TGI, iki farklı karoser tipiyle tercih edilebilecek.

golf station wagon

Volkswagen Golf TGI ‘da Tek Motor Seçeneği

Markanın çevreci modeli tek motor seçeneği ile tercih edilebilecek. Model, hemen hemen 130 beygirlik bir güç üreten 1.5 litrelik bir benzinli motora sahip. Bu motorun doğal gaz tüketimi ise 100 kilometrede 4.2 litre civarında gerçekleşiyor. 115 litrelik yakıt tankını üzerinde bulunduran Golf TGI, bu kapasiteyle 422 kilometrelik bir safi doğal gaz tüketim menziline sahip. Sadece doğal gaz tüketimi ile 422 kilometre menzil sunan model, benzinli kullanım ile daha uzun mesafeler gidebilecek.

tgi motor

Volkswagen Golf TGI Türkiye’ye Gelecek mi?

Marka daha önce CNG yakıt tipine sahip herhangi bir modelini Türkiye’de satışa sunmadı. Golf TGI’ın da önümüzdeki süreçte Türkiye’de satışa sunulması zor gözüküyor.

İkinci el Volkswagen Golf ilanları

CNG / Sıkıştırılmış Doğalgaz Güvenli mi?

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here