Avrupa’nın Lideri Volkswagen Golf!

Yeni yıla girmemizle beraber geçtiğimiz yılın satış rakamları netleşmeye başladı. Başarılı Alman üretici Volkswagen’in yıllardır yerini kimseye kaptırmayan modeli Golf, yeni bir başarıya imza attı. Volkswagen Golf, 2020 yılında Avrupa’nın en çok tercih edilen modeli oldu.

volkswagen golf

Almanya’da da Birinci Golf!

Markanın C segmentteki temsilcisi köklü bir geçmişe sahip. Uzun yıllardır üretilen model, segmentinin öncülerinden biri olarak kabul ediliyor. Her zaman ”benchmark” olarak görülen Golf, 2020 yılında da geçmiş dönemlerdeki başarısını sürdürdü. Volkswagen’in başarılı modeli sadece Avrupa’da değil, markanın doğduğu ülke olan Almanya’da da satış lideri oldu.

volkswagen golf 8

Volkswagen Golf, 8. Jenerasyonuyla 312 Bin Adet Sattı!

Geçtiğimiz sene tamamen yenilenen Golf, Volkswagen’in yeni tasarım dilini üzerinde taşıyan bir model olarak karşımıza çıkmıştı. Yeni Golf ile marka Avrupa genelinde 312.000 adet satış gerçekleştirdi. Her yeni jenerasyonda sunduğu özellikler ile premium sınıfa daha da yaklaşan model, her dönemde rakipleri arasında öne çıkmayı başarıyor.

volkswagen golf

”Yılın sonuna gelindiğinde, satılan her üç Golf’ten biri hibrit oldu.”

Satış liderliği ile ilgili açıklamalarda bulunan Volkswagen Binek Araç CEO’su Ralf Brandstätter; “Corona virüsü salgınının lansman dönemine olumsuz etkilerinden dolayı Golf, yılın ikinci yarısında daha hızlı ilerlemek durumundaydı. Özellikle GTI, GTD ve GTE gibi önemli versiyonlarının da piyasaya sürülmesiyle üçüncü çeyrekte yeniden ivme kazandı.” dedi. Hibrit modellere yönelik yoğun talebin de bu başarıya katkıda bulunduğunu söyleyen Brandstätter “Yılın sonuna gelindiğinde, satılan her üç Golf’ten biri hibrit oldu. Avrupa pazarlarında müşterilerimize teslim ettiğimiz yaklaşık 312 bin Golf modelinden 179 bininin yılın ikinci yarısında trafiğe çıkmış olması, yıl sonunun ne kadar dinamik geçtiğini de gözler önüne seriyor.” dedi.

İkinci el satılık Volkswagen Golf ilanları

Volkswagen Golf 8 Estate Tanıtıldı! | Station Wagon Golf

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here