volkswagen elektrikli araçları

Volkswagen  Avrupa’daki satışlarının yüzde 70’inin 2030 yılına kadar tamamen elektrikli araçlar olmasını beklediğini söylüyor. Ancak şirket, süper mini boyutlu, giriş seviyesi EV’sinin birkaç yıl geri çekildiğini doğruladı. Volkswagen elektrikli araçları için nasıl bir plan yaptı?

Volkswagen Elektrikli Araçları için “HIZLAN” Sloganı

Yeni bir iş stratejisi olan ‘Hızlan’ adı altında sunulan VW binek otomobil patronu Ralf Brandstatter, “Son 12 ayın e-mobilite için başarılı bir atılım” olduğunu söyledi. ID.Buzz minibüsünün 2022’de üretime gireceğini doğruladı ve kısa süre önce duyurulan amiral gemisi EV ‘Trinity’nin birçok donanım özelliğinin standartlaştırılacağı ve daha sonra müşteriler tarafından etkinleştirilip devre dışı bırakılacağı da söz konusu olacak.

VW, gelecekteki otonom sürüş özelliklerine yardımcı olmak için verilerini bir araya getirerek araçları için bir “sinir ağı” geliştirmeyi planlıyor. ID.3 ve ID.4 önümüzdeki iki yıl içinde yolda olması bekleniyor. Dünyada da  yarım milyon örnekle katkıda bulunmaya ilk araba olacak. VW bunun için çok özverili bir çalışma programını takip edeceğini belirtti. Ek olarak, Brandstatter: “Trafik ve engeller konusunda iletişim kuracak ve veri alışverişinde bulunacaklar. Milyonlarca arabadan oluşan kendi kendine öğrenen bir sistem olacak.”

Diğer Modellerde Bu Sistemler Kullanılacak

Bunun bir parçası olarak Golf , Tiguan , Passat ve T-Roc olmak üzere birkaç “çekirdek” modelin , her biri en azından hafif hibrit güç aktarma organlarına sahip olacakları söylentiler arasında. Aklımızdaki tek soru ise VW Arteon‘un bunlara dahil olup olmayacağı. Volkswagen’in üst düzey bu aracı neden listede yok ?

Fiyat Politikası Nasıl Olacak

VW’nin MEB Entry adlı uyarlanmış bir platforma dayanan daha küçük elektrikli model için planları kargaşa içinde görünüyor. VW yaptığı açıklamada giriş seviyesi fiyatı 20.000 € ‘dan başlayan ID.3’ler 2025’de sahnede olacak. ID.1 olarak adlandırılacak olan yeni modelin ertelenmesi için bir neden verilmedi, ancak VW’nin batarya kimyası ile mücadele ettiği ve araçta makul bir kar marjı elde ettiği söyleniyor.

2. El Satılık Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here