Vettel Nürburgring

Tecrübeli pilot Sebastian Vettel, Nürburgring’de Alman Sibiryası’nın etkili olacağını düşünüyor.

Nürburgring, kısaca “Ring”, Adenau, Almanya’da Köln’ün 90 km güneybatısında, Mainz’in 100 km kuzeybatısında yer alıyor. Ring için dünyanın en meşhur pistlerinden birisi desek yanlış olmaz. En son 2013 yılında Almanya GP’sine ev sahipliği yapan pist bu sene yeniden F1’e kavuşuyor. Kendi evinde Ferrari’siyle yarışacak tecrübeli pilot Sebastian Vettel pist hakkında yorumlarını dile getirdi

Geçen ay Formula 1 tarafından yapılan açıklamayla Nürburgring’in 2020 takvimine eklendiğini ve yeni takvimin bir parçası olacağı kesinleşti. Pist 2013 yılından beri F1’e ilk kez ev sahipliği yapacak. Yarış 11 Ekim’de Eifel Grand Prix adıyla gerçekleşecek. Açıklamanın ardından yarış günü etkili olacak hava durumu şüphesiz takımlar ve pilotlar için yarışın kaderini belirleyecek. Alman Sibiryası olarak anılan bölgede konumlanan pistte Ekim ayında sıcaklıklar ortalama 10 derece civarında seyrediyor.

Vettel ülkesindeki tek zaferini burada kazandı.

Vettel

Vettel, Nürburgring’de yapılan son yarışı RedBull aracı ile kazanmayı başardı. Bu onun ülkesinde aldığı ilk ve şu ana kadar tek zafer. Yarış hakkında hava şartlarının zorlayıcı olabileceğini belirten tecrübeli pilot, sözlerine şöyle devam etti : “Her şeyi bekleyebiliriz. Eğer hava 20 derece olursa, o zaman şanslı olacağımızı söyleyebiliriz.  Ancak sıfıra yakın da olabilir, bu yüzden bir zorluk olacak. Bence bu harika bir pist ve güzel anılarım var. Orada son kez yarıştığımda kazanmıştım, bu yüzden geri dönmek için sabırsızlanıyorum. Sürüş yapmak gerçekten ilginç ve güzel bir pist. Bu araçlarla sürüş yapmak özellikle çok eğlenceli olacak. Bence hava bir rol oynayacak. Eğer oynamazsa sürpriz olur.” dedi.

Ring’in diğer bir tecrübeli ismi de McLaren F1 takım patronu Andreas Seidl

McLaren F1 takım patronu Andreas Seidl

Yarış hayatı boyunca Nürburgring’de önemli deneyimlere sahip olan yönetici, 2017 Dünya Dayanıklılık Şampiyonası’nda kazanan takım Porsche’nin başındaydı. Formula 1’de Ring’e çıkmayı sabırsızlıkla beklediğini söyleyen Seidl şöyle devam etti: “Yarış hayatımda çeşitli kategorilerde çok sayıda yarışta yer aldım. GT yarışlarında Mart civarında yapılan yarışlarda şiddetli kar yağışı, sis ve benzeri şeyler görüyoruz. Bunun, özellikle yılın sonlarında nasıl olacağını görmek ilginç olacak. Ama açıkçası ileriye bakarsak, Almanya’da yeniden bir yarışımız olduğu için çok mutluyum. Pisti seviyorum, ülkeyi seviyorum, oradaki insanları seviyorum, yemekleri seviyorum. Bunu sabırsızlıkla bekliyorum.”

Nürburgring’de gerçekleşen her yarışın motor sporları tarihinde önemli yer tuttuğu ve bundan sonrakilerin de iz bırakacağı kesin. Bakalım hava şartları yarış günü bize ne sürprizler yapacak. 11 Ekim’e kadar heyecanla bekleyip göreceğiz.

2.El Otomobil İlanları İçin Tıklayın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here