Uzun Menzilli Elektrikli Rivian EV’ler 2023 Yılına Ertelendi… Elektrikli otomobil üreticisi Rivian, 2022 için 505 km’lik ‘Büyük’ ​​paketle donatılmış R1S ve R1T kamyon ve SUV’lara öncelik verecek.

Rivian, en büyük Max pil paketine sahip R1T ve R1S’nin üretimini 2023’e kadar geri itiyor. Keşfet paketiyle donatılmış modeller de 2023’e kadar üretim görmeyecek. Önümüzdeki yıl çıkacak tüm 2022 Rivian kamyonları ve SUV’ları, Büyük pil takımı ve Macera paketi ile donatılacak.

Uzun Menzilli Elektrikli Rivian EV’ler 2023 Yılına Ertelendi

Rivian, isteğe bağlı 180.0 kWh Max pil takımı veya Keşfet paketi ile donatılmış elektrikli R1T ve R1S kamyonlarının ve SUV’lerinin üretimini 2023’e kadar geri çekiyor. Haber, şirketin kurucusu ve CEO’su RJ tarafından müşterilere gönderilen bir e-postada açıklandı. E-posta daha sonra Reddit’e gönderildi ve bir Rivian sözcüsü, haberin orijinalliğini doğruladı. İçinde Scaringe, otomobil üreticisinin 135,0 kWh Büyük pil takımına sahiptir. Hatta Macera paketi ile donatılmış R1T ve R1S modellerinin üretimine öncelik vereceğini söylüyor.

Uzun Menzilli Elektrikli Rivian EV'ler 2023 Yılına Ertelendi

Büyük pil takımı, R1T’de 505 km EPA dereceli sürüş menzili ve R1S’de 509 km sunar. Bu rakamlar, Rivian’ın 10.000 $’lık Max pil paketinin her iki Rivian aracı için de sağlayacağını iddia ettiği 644 artı km menzilinin çok altında kalıyor.

Rivian EV R1T ve R1S Paketleri

Explore paketini seçmek, R1T ve R1S’nin fiyatından daha 5500$’a düşüğe denk gelecektir. Adventure paketi Meridian premium ses sistemi ve ahşap iç döşemeye sahiptir. Ayrıca ısıtmalı ve havalandırmalı koltuklar ve R1T için elektrikli tonneau kapağı gibi incelikler içerir. Explore paketi daha az ses ayarı ve mat siyah iç dekora sahiptir. Ayrıca ısıtmalı ancak havalandırmasız koltuklar ve R1T için manuel olarak çalıştırılan bir tonneau kapağı.

Max pil takımının ek aralığına ve Explore paketiyle ilişkili maliyet tasarrufları yapılmaktadır. Ancak buna rağmen, Scaringe e-postasında, Rivian alıcıların “büyük çoğunluğunun” Büyük pil takımı istediğini söyledi. Ayrıca Adventure paketine sahip R1T ve R1S kamyonları ve SUV’ları tercih ettiğini belirtiyor. Her halükarda paket, Max pil paketi ile isteğe bağlı R1T ve R1S kamyonları ve SUV’lerin “ön siparişlerin yaklaşık yüzde 20’sini” oluşturduğunu ekliyor.

Rivian CEO’su, temsilcilerin R1T ve R1S araçları için ön sipariş verenlere Max paketi veya Explore paketi ile ulaşmayı planladıklarını yazdı. Ayrıca şirketin değişen üretim programının müşterileri için “zorlu” yönlerini kabul etmeye devam ediyor. Şirket, “2022’de teslim alabilmeleri için Max paket pilli bir Adventure Paketine yeniden yapılandırma konusundaki ilgilerini ölçmek istiyor” diye yazdı.

2022 Rivian R1T

Fütüristik R1T, yeni Amerikan başlangıç ​​markası Rivian’dan tamamen elektrikli bir kamyonet modelidir. Ayrıca 483 km sürüş mesafesine sahiptir. Ve yıldırım hızında bir hızlanma derecesi vaat ediyor. Yalnızca mürettebat kabini olan R1T, Ford Ranger gibi orta boy kamyonetler ile Ram 1500 gibi tam boy kamyonlar arasındaki boyutta bulunmaktadır. R1T, bunu yapan ilk elektrikli kamyonettir. Gelişen bir pazar gibi görünen üretim, yakında Ford F-150 Lightning ve GMC Hummer EV SUT’u da içerecek.

Uzun Menzilli Elektrikli Rivian EV'ler 2023 Yılına Ertelendi

Rivian R1T de ilk önce bir Launch Edition sunuldu. Ancak uzun süredir tükendi ve iyi donanımlı Adventure modelini 2022 model yılı için tek seçenek olarak bıraktı. 2023 için daha ucuz bir Keşfet modeli mevcut olacak. Yaklaşık 644 km sürüş menzili sağladığı söylenen daha büyük bir pil takımı ile satışa sunulacak.

2022 Rivian R1S

Yedi yolcu kapasiteli 2022 Rivian R1S spor amaçlı araç, Michigan merkezli yeni bir elektrikli araç üreticisi olan Rivian’ın ikinci üretim aracı olacak. Rivian R1S, şu anda mevcut olan diğer üç sıralı tamamen elektrikli SUV olan Tesla Model X’e doğrudan nişan alıyor. R1S, satışa çıktığında Model X’ten de daha ucuz olacak. Şirket, R1S’in birçok özelliğini R1T alıcısıyla paylaştığını açıkladı. R1T gibi, Rivian’ın şarj başına yaklaşık 483 km sürüş için iyi olduğunu söylediği 135.0 kWh’lik bir pil paketi sunuyor.

Uzun Menzilli Elektrikli Rivian EV'ler 2023 Yılına Ertelendi

Launch Sürümü, ilk başta mevcut olan tek R1S olacak. Bir dizi standart sürücü asistanı, tamamı cam panoramik tavan sunar. Ayrıca kablosuz güncellemeler için Wi-Fi özelliği içerir. Launch Edition modellerinden birini rezerve etmeyi başaramazsanız, benzer bir donanıma sahip olan yeni Adventure donanımını bekleyin.

Rivian R1S Elektrikli SUV: Özellikler, Ürün Yelpazesi

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here