Uçan Araba Yarışları Düzenlenecek!

0
1777

Birileri geleceğin otomotiv sektörünü inşaa etmeye başlamış bile…

Uçan arabalar üretiliyor mu, uçan araba markası var mı, uçan araba nerede satılıyor, arabalar uçabilseydi trafik nasıl olurdu, uçan araba fiyatları nasıl… derken uçan araba yarışları bile ciddi ciddi planlanmaya başladı. Gelecek sandığınızdan daha yakın. 

 

 

 

Bazen bugünü yaşarken yakında nelerin ne ölçüde değişebileceğini göremez hale geliriz. Bu yanılsama, hem bireyler hem de toplumlar için geçerlidir. ‘İnsan doğası gereği, dünyayı kendi gördüğü kadar sanır‘. Buna, güzel bir örnek de bizim her gün yoğun trafikle boğuşurken, ÖTV ya da MTV zamları altında ezilirken otomotiv dünyasına olan karamsar bakış açımız. Oysa şimdiden bir çok Avrupa ülkesinde dizel araç kullanımı yasaklandı, Hybrit araç üretim planları benzinli üretim rakamlarını aştı, uçan arabalar seri olarak üretiliyor ve hatta uçan araba yarışları için dev organizasyonlar planlanıyor…Dünya değişiyor, bundan biz de er ya da geç nasibimizi alacağız.

 

 

 

Benzin fiyatları, sıfır araç vergi zamları gibi sıkıcı konulardan biraz uzaklaştıysanız haberin devamını okuyun, size iyi gelecek…

 

 

 

 

Bugün, hem Avrupa’da hem de uzakdoğuda pek çok teknoloji devi uçan araba konusuna kafa yoruyor. Bazı markalar seri üretime bile geçti. Hatta ciddi miktarda sipariş aldılar. Alauda adlı dev teknoloji üreticisi ise yakın bir tarihte uçan araba yarışları yapılması için kolları sıvadı. 

 

 

 

 

 

İlk uçan araba yarışları 2020 yılında yapılacak!

Alauda firması, ilk uçan araba yarışlarını 2020’de yapılacak şekilde planladıklarını resmi olarak açıkladı. Adını bir kuş türünden alan Alauda markası, kendi uçan araba modelini de üretti. Alauda marka uçan araba modeli, hem dikey hem de yatay iniş yapabiliyor. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mark1 Airspeeder adlı uçan araç, saatte 250km hız yapabiliyor. 200kW gücünde elektrikli motorla çalışan Mark1 Airspeeder uçan oto modeli, 3.5 km yüksekliğe çıkabiliyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hem karada hem de havada ilerlemek üzere geliştirilen araç, henüz prototip halinde. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alauda şirketi bugün sadece 4 mühendise sahip. Aşağıdaki görsellerde de onları görüyorsunuz. Genç, heyecan dolu ve çok innovativ mühendisler. 

 

 

 

 

 

 

Alauda adlı kuş ise bildiğimiz tarla kuşu. Ancak marka, özellikle bu kuşu seçmiş çünkü, onun zor koşullarda hayatta kalabilme becerisinden ilham almışlar. Aşağıdaki görselde Alauda kuşu görünüyor. 

 

 

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here