Üç Boyutlu Yazıcılar İle BMW Araba Parçaları Üretiyor

2
1391
üç-boyutlu-yazıcılar
üç-boyutlu-yazıcılar

Üç boyutlu yazıcılar hayatın her alanında üretimin bir  parçası olmaya devam ediyor. BMW Group, Katmanlı Üretim Kampüsünü açtı. Yeni tesis, 3D baskıda üretim, araştırma ve eğitim için bir merkez olacak. BMW Group, endüstriyel ölçekli 3D baskı alanında lider ve halihazırda geçen yıl 300.000’den fazla “baskılı” parça üretip kullanıldı.

Üç Boyutlu Yazıcılar İçin 15 Milyon Euro’luk Yatırım

üç-boyutlu-yazıcılar-parça
üç-boyutlu-yazıcılar-parça

BMW Group, Münih’in hemen dışındaki Oberschleissheim’da iş için yeni Katmanlı Üretim Kampüsü’nü resmi olarak açtı. İnşa edilmesi yaklaşık 15 milyon € ‘ya mal olan yeni tesis, prototip ve seri parçaların üretimini, 3D baskı teknolojileriyle ilgili araştırmaları ve aletsiz üretimle ilgili eğitimleri bir araya getirecek. Mükemmeliyet merkezinin şu anda yaklaşık 80 çalışanı vardır. Metal ve plastiklerin işlenmesi için yaklaşık 50 endüstriyel sistem işletiyor ve 50’den fazla sistem dünya çapındaki diğer üretim tesislerinde çalışıyor.

BMW Group, neredeyse 30 yıldır 3D baskı – veya eklemeli üretim – kullanıyor. 1991’de teknoloji, konsept otomobiller için prototip parçalar yapmak için kullanıldı. Daha sonra DTM yarış arabaları, Rolls-Royce Phantom, BMW i8 Roadster ve MINI için küçük seri parçalar üretildi. Artık amaç, seri üretim için bileşenlerin üretimini daha verimli hale getirmek ve geliştirme süreçlerini hızlandırmaktır. Yalnızca geçen yıl, BMW Group 300.000’den fazla parça “bastı”.

Kampüs İşbirlikleri Yeni Teknolojilere Erişim Sağlar

üç-boyutlu-yazıcılar-üretim
üç-boyutlu-yazıcılar-üretim

Peki, bu kampüsü bu kadar özel yapan nedir? 3B baskı işinde üniversiteler ve önde gelen üreticilerle uzun süredir devam eden ortaklıklar ve sektöre yeni gelenler için teknoloji keşifleri, en son teknolojilere erişim sağlar. Buna ek olarak, BMW Group’un risk sermayesi kolu BMW i Ventures, başlangıç ​​sahnesinde doğru ortakları bulmada önemli bir rol oynadı.

Açılış töreninde konuşan BMW AG Yönetim Kurulu Üyesi Milan Nedeljković şunları söyledi: “Katmanlı üretim, bugün dünya çapındaki üretim sistemimizin ayrılmaz bir parçası ve dijitalleşme stratejimizin yerleşik bir parçası. Gelecekte, bu türden yeni teknolojiler üretimi daha da hızlı hale getirecek ve aletsiz üretim potansiyelinden daha da tam olarak yararlanmamızı sağlayacak. ”

Üç Boyutlu Yazıcılar Üretimin Neredeyse Her Aşamasında

katmanlı-üretim-bmw
katmanlı-üretim-bmw4

Katmanlı Üretim Kampüsü Direktörü Jens Ertel:

Katmanlı üretimi tam olarak olgunlaştırmak için çok çalışıyoruz ve ilk araç konseptinden üretime, satış sonrasına ve teknolojinin kullanım süresine kadar ürün yaşam döngüsü boyunca mümkün olduğunca yararlanıyoruz.

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here