Castrol Ford Team Türkiye, Shell Helix 2022 Türkiye Ralli Şampiyonasında birinciliğini kutluyor. Heyecan dolu şampiyonanın son ayağı olan 42. İstanbul Rallisinde galip gelen takım Castrol Ford Team Türkiye oldu. 2 gün süren şampiyona 470 kilometrelik parkurda yarışmalar sonunda sınıf ve gurup liderleri belli oldu. Ayrıca Castrol Ford Team Türkiye pilotu Efehan Yazıcı, Genç Pilotlar Şampiyonu oldu.

Castrol Ford Team Türkiye

Ford’un değişiyle Castrol Ford Team Türkiye; Türkiye’nin en köklü motor sporları takımı olarak en başarılı Türk pilotlarına ev sahipliği yapan takımımız, yurt içinde ve yurt dışında sayısız başarılara imza attı. Her geçen gün başarılarına bir yenisini ekleyen takımımız, kazanmaya devam ediyor”.

Shell Helix 2022 Türkiye Ralli Şampiyonasında bu yılda birinciliği getirerek 16. kez Markalar ve Takımlar şampiyonu oldu.

Şampiyonlar

Genç-Pilotlar-Şampiyonu

Efehan Yazıcı ve co-Pilotu Kutay Ertuğrul, 2022 Genç Pilotlar Şampiyonu oldu. Ali Türkkan ile heyecan dolu mücadelelerinin sonucunda Efehan Yazıcı galip geldi. Ayrıca “2020 sezonu pandemi nedeniyle yapılamayınca o sezon Espor’a yönelen Efehan birçok dereceye imza atmış 2021 yılı TOSFED’in düzenlediği Red Bull Ralli Kupası ve MediaMarkt Dijital Rallikros Kupalarında İKİNCİ olarak ödüller kazanmıştır”.

Son olarak İstanbul Rallisi Genel Klasmanda Ali Türkkan ve Burak Erdener birinciliği alarak başarı elde etti. Ali Türkkan’ın başka başarıları da bulunuyor. Örneğin; “2021 yılında Ford Fiesta Rally4 ile Castrol Ford Team Türkiye adına Avrupa Ralli Kupası ve Balkan Ralli Kupası’nda Gençler ve İki Çeker Şampiyonluğunu Türkiye’ye kazandırdı”.​ Ardından genel klasmanda ikinciliği ise; Ümit Can Özdemir ve Batuhan Memişyazıcı’ya aittir. Genel klasmanda ilk beş sırada dört Ford aracı bulunuyor.

Castrol Ford Team başarılara imza atmaya devam ediyor. İki şampiyonluk daha elde ediyor;

  • Burak Başlık-Bahadır Özcan: 2022 Türkiye Ralli 2 Çeker
  • Serhan Türkkan-Koray Akgün: 2022 Türkiye Ralli 3 Sınıf birinciliği

Fiesta Ralli Cup

İstanbul Rallisi öncesi (Fiesta Ralli Cup’ın son ayağı) liderlikteki ilk üç pilotun puan farkı 1,5’ti.

  • Serhan Türkkan-Koray Akgün: Şampiyon
  • Efe Ünver-Bahadır Gücenmez: İkinci
  • Burak Başlık-Bahadır Özcan: Üçüncü

Çetin Kaya ve Tolga Tezeken ise Fiesta Rally Cup R1/ST sınıfında birincilik başarısı elde etti.

Castrol Ford Team Türkiye Şampiyon

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here