Türk Filmlerinin Unutulmaz Otomobilleri

1
9889

arabam.com ailesi olarak, bir otomobilin sadece ulaşım aracı olmaktan çok öte sosyal, psikolojik, sanatsal, tasarımsal, mühendislik, ekonomi, eğlence gibi çok derin konuları da kapsadığını bilerek otomotiv konusuna tutkuyla yaklaşıyoruz. Bizim gibi otomotiv tutkunları için Yeşilçam’ın en artist otomobillerini inceledik. İşte Türk filmlerinin unutulmaz otomobilleri

Türk Filmlerinin Unutulmaz Otomobilleri

1914’te çekilen Ayestefanos’taki Rus Abidesi’nin Yıkılışı adlı belgesel film, ilk Türk filmidir. Bu siyah beyaz belgesel yapımı daha sonra pek çok film izledi ve Türk Sineması dünya sinema tarihinde iyi veya kötü bir yer edindi. Bugün, Türk filmi denilince aklımıza 1960-1980 yıllarında çekilen ve Yeşilçam Sineması adıyla adlandırılan dönem geliyor. Belgin Doruk, Türkan Şoray, Cüneyt Arkın, Hülya Avşar, Harika Avcı, Nebahat Çehre, Yılmaz Güney gibi isimlerin afişlerdeki güzel ve yakışıklı pozlarıyla anımsadığımız bu kuşağa ait filmlerde otomotiv meraklılarının dikkatini çeken otomobiller var. Bu otomobiller, adeta otomotiv tarihine de ışık tutuyorlar. arabam.com ailesi olarak, bir otomobilin sadece ulaşım aracı olmaktan çok öte sosyal, psikolojik, sanatsal, tasarımsal, mühendislik, ekonomi, eğlence gibi çok derin konuları da kapsadığını bilerek otomotiv konusuna tutkuyla yaklaşıyoruz. Bizim gibi otomotiv tutkunları için Yeşilçam’ın en artist otomobillerini inceledik.

Selvi Boylum Al Yazmalım’daki Kamyon

Kadir İnanır ve Türkan Şoray’ı birbirine çok yakıştırdığımız 1978 yapımı filmdir. Sadece Türk Sinema tarihinde değil Dünya Sinemasında yeri olan bu filmde erkek kahramının kırmızı kamyonu konunun çok önemli bir parçasıdır. Şoför İlyas’ın kullandığı BMC Dzt model kamyon, adeta filmin en özel sahnelerinin çekim yeri olmuştur.

Sarı Mercedes Filmi ve Efsane Bir Otomobil

türk filmlerinin

Sarı renkteki Mercedes otomobil, 1987 yapımı olan ve hem Türk Sineması hem de dünya sineması için çok önemli bir değer olan Sarı Mercedes filminin başrol oyuncusudur. Köyünden sevdiği kızı alma hayaliyle Almanya’ya giden bayram’ın altındaki Mercedes ile hayallerini başladığı yere dönerken yaşadıkları, sosyolojik, psikolojik bir inceleme değeri de taşıyor. Filmde kullanılan araba, 1981 model SLC sarı renkte bir Mercedes’tir.

Çiçek Abbas’ın Minibüsü

türk filmlerinin

1982 yapımı Çiçek Abbas filminin oyuncularından biri de kırmızı renkteki efsane minibüstür. Öyle ki filmin oyuncuları kadar şöhret olmuştur. Sinan Çetin tarafından yönetilen Çiçek Abbas, İlyas Salman, Şener Şen ve Pambe Mutlu’nun baş rolleri paylaştığı efsane Türk filmlerinden biridir. Kullanılan araç ise Ford marka 1981 model bir minibüstür.

Aile Şerefi Filmindeki Suçlu Araba

türk filmlerinin

1976 yapımı filmde, şımarık zengin çocuğu, fakir ama çok mutlu bir ailenin en küçük oğlunu altındaki dönemin meşhur arabasıyla sakat bırakıyor. Yürekleri burkan bu hikayede kullanılan araba, Ford Mustang’dir.

Ateş Böceği Filmindeki Yaşam Sevinci Aşılayan Mercedes

türk filmlerinin

1975 yapımı Ateş Böceği filmi, Necla Nazır ile Tarık Akan’ın başrollerini paylaştığı çok eğlenceli bir romantik komedi. Sürekli elma yiyen güzel hırsız Necla Nazır ile onu ele vermek isteyen Tarık Akan arasındaki ilişki çok keyifli bir yol hikayesi boyunca sürüyor. Sarı renkte, üstü açık bir Mercedes de yol hikayesinin üçüncü kahramanı.

İffet Filmindeki Olay Yeri Taksi

1987 yapımı İffet filmi, taksi şöförü genç ile mahallenin güzel kızı arasındaki aşkı konu alırken son derece kötü bir tacizle gölgeleniyor. Bu tacizin gerçekleştiği ve filmi de Türk Sinemasının unutulmazları arasına alan otomobil, filmin adeta suç mahallidir.

2.El Otomobil İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here