Trans Anatolia Başlasın!

1
6385
2019 Trans Anatolia

Trans Anatolia ne zaman başlayacak? 2019 Trans Anatolia yarışları hakkında haberler nasıl? Türkiye Trans Anatolia ne zaman ve nereden başlıyor?

Trans Anatolia Başlasın!

Türkiye Trans Anatolia Rally Raid, dünyanın en büyük 6. rally’si. Bu yıl da 24-31 Ağustos tarihleri arasında yapılacak olan yarışlar, heyecanla bekleniyor. Trans Anatoli yarışları ile heyecan yeniden başlıyor. Bu yıl 9. kez yapılacak olan rally, Abant’tan başlıyor. Dünyanın en eski yerleşim yeri olarak kabul edilen Göbeklitepe’de de sona erecek.

Yarış, 2.300 km sürecek ve 7 gün boyunca devam edecek. Bolu Abant çıkış noktası ve Haymana, Meke Gölü, Acıgöl,Kapadokya, Maraş, Nemrut Dağı ve Mardin rotası gibi şahane bölgelerden geçiş yapılacak.

Trans Anatolia Rally’sinin en önemli özelliği çok değerli bir Anadolu rotasından geçiyor olması. Böylece ülke geneline yayılan bir turizm tanıtımı yapılmış oluyor. Sadece bir yarış değil, aynı zamanda bir kültür ve doğa keşfi. Cross country ralli türünde bir yarış olan Trans Anatolia, Türkiye’de tek ve ilk. Ancak dünya genelinde benzer beş yarış daha var. TransAnatolia’da enduro sınıfı arazi motorsikletleri, 4×4 ve 6×6 arazi araçları, ATV ve kamyonlar dört ayrı kategoride ve bir arada yol dışı etaplarda mücadele edecek.

2010’dan Beri Trans Anatolia…

İlk Trans Anatolia etabı, 2010 yılında yapılmıştı.

Yıllar içinde gelişen TransAnatolia geldiği aşamada dünya standartlarında yol notları sunuyor. Organizasyondayarışmacılar kesintisiz çalışan uydu takip sistemiyle izleniyor, çeşitli aktif ve pasif güvenlik tedbirleri en üst düzeyde sağlanıyor. Türkiye’nin en uzun rally’si.

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here