trafik sigortası hakkında

Türkiye’de en yoğun poliçe düzenlenen sigorta türü olması karşın Trafik Sigortası hakkında pek çok detay yanlış biliniyor. Bu da araç sahiplerinin ezbere Trafik Sigortası yaptırdıklarını, aslında bu sigorta ile hangi haklara sahip olduklarını bilmediklerini gösteriyor. Peki, Trafik Sigortası hakkında bilinmesi gerekenler nelerdir?

Trafik Sigortası, ülkemizde trafiğe çıkan her motorlu taşıt için devlet eliyle yapılması zorunlu kılınan çok önemli, gerekli ve mecburi bir sigorta türüdür. Dolayısıyla araç sahipleri hem daha güvenli bir biçimde trafiğe dahil olmak üzere hem de kanuni yükümlülüklerini yerine getirmek için Zorunlu Trafik Sigortası poliçesi yaptırmak zorundadır. Ancak Türkiye’de en yoğun poliçe düzenlenen sigorta türü olması karşın Trafik Sigortası hakkında pek çok detay yanlış biliniyor. Bu da araç sahiplerinin ezbere Trafik Sigortası yaptırdıklarını, aslında bu sigorta ile hangi haklara sahip olduklarını bilmediklerini gösteriyor. Peki, Trafik Sigortası hakkında bilinmesi gerekenler nelerdir?

İşte O önemli Olan Maddeler

1. Trafik Sigortası yaptırmak kanuni zorunluluktur. Yani Trafik Sigortası yaptırmak tercih değildir, zorunludur.

2. Trafik Sigortası yaptırmazsanız ceza alırsınız. Trafikte yapılan bir kontrolde Trafik Sigortası olmadan trafiğe çıktığınız tespit edilirse aracınız bağlanır ve size de cezai işlem uygulanır.

3. Trafik Sigortası yaptırmak için yetkili sigorta şirketlerine başvurabilirsiniz.

5. Trafik Sigortası pirim ve teminatları ana çerçevesi, Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı tarafından belirlenir.

6. Trafik Sigortası, sizin aracınıza verilen zararı karşılamaz. Sizin aracınızla trafikteki diğer araçlara, sürücü ve yolculara vereceğiniz hasarı teminat altına alır.

7. Araç Trafik Sigortası, her hangi bir kaza halinde sigortayı yaptıran kişi olarak sizin kullandığınız araç içindeki yolcuların ya da sizin göreceğiniz sağlık kaybını karşılamaz. Karşı tarafa sizin vereceğiniz sağlık kayıplarını teminat altına alır. Bununla beraber araç içindeki yolcuların ya da sürücünün can kaybı söz konusu olursa yakınlarına limitler dahilinde tazminat ödenir.

8. Zorunlu Trafik Sigortası pirim fiyatları, bir araçtan diğerine, bir işletenden diğerine ve bir sigorta şirketinden diğerine değişebilir. Trafik Sigortası fiyatlarını belirleyen kriterler: aracın kayıtlı olduğu ilin trafik yoğunluğu, kaza istatistikleri, aracın yaşı, modeli, markası şeklinde özetlenebilir.

9. Trafik Sigortasının fiyatına tıpkı Kasko Sigortasında olduğu gibi hasarsızlık etki eder. Trafik Sigortası hasarsızlık indiriminde Trafik Sigortası basamakları baz alınır. Başka bir deyişle sigorta şirketi Trafik Sigortası poliçe basamaklarını hesaplar.

10. İkinci el araba alırken eğer aldığınız aracın sahibi Trafik Sigortası yaptırmışsa bu sigorta satış sonrasında 15 gün daha geçerli olacaktır. 15 gün sonra yeni alıcının Trafik Sigortası yaptırması gerekir. Konuyla ilgili daha detaylı bilgiye sigortam.net’ten ulaşabilirsiniz.

2. El Satılık Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here