Toyota, bataryalı elektrikli araç serisi için yepyeni bir modeli önizleyeceğini duyurdu: yakında çıkacak e-TNGA platformunu temel alan orta boy bir Totota elektrikli SUV.

Toyota Elektrikli SUV Üretecek

Daha fazla ayrıntı önümüzdeki aylarda açıklanacak. Bu aşamada sadece stilize edilmiş bir silüet ve platform mimarisinin detayları ortaya çıktı.

Toyota’nın Avrupa ürün geliştirme patronu Andrea Carlucci, yeni otomobilin “DNA ve tasarım açısından çok Avrupalı” olacağını söyledi. Toyota’nın ilk BEV’si için RAV4 boyutlu bir SUV seçildiğini söyledi. “Otomobil küresel bir model olacak ve tüm bölgelerin ihtiyaçlarını bir araya getirmek için en iyi dengeyi sunuyor” dedi. “Daha kompakt modellerde hacim olduğu oldukça açık ve gelecekte Avrupa pazarı için diğer modellerle birlikte bakacağımız yer burasıdır.”

e-TNGA Platformu Kullanılacak

Şuanda ismi belirlenmeyen model, Toyota’nın yeni e-TNGA platformunu kullanacak. Akıllı tasarımı sayesinde, yeni platform çok yönlü ve toyota suv plançeşitli ürün türleri için kolayca uyarlanabilir. TNGA, “Toyota Yeni Küresel Mimarisi (Toyota New Global Architecture)” anlamına gelir.

Temel mimari ilkesi, bazı kilit unsurların sabit kalırken diğerlerinin değişebilmesidir. Bu yaklaşım, araç genişliği, uzunluğu, dingil mesafesi ve yüksekliğinde farklılıklara izin verir.

E-TNGA platformu, çeşitli araç tiplerine ve kullanım profillerine uyacak geniş bir batarya ve elektrik motoru kapasitesi yelpazesiyle; önden, arkadan veya dört tekerlekten çekişi de barındırabilir.

Bu çok yönlü yaklaşımı kullanarak, farklı ürün varyantları için geliştirme süresi azaltılabilir ve paralel olarak farklı modeller geliştirilebilir.

Sürüşü Heyecan Verici ve Bakması Güzel Araçlar

Toyota daha önce e-TNGA platformu için planlanan diğer modellerin Suzuki ile geliştirdiği kompakt bir SUV, bir crossover, büyük bir SUV, bir sedan ve bir MPV içereceğini söylemişti. Toyota aynı zamanda batarya araştırmalarına yatırım yapıyor ve bu dönüştürücü teknolojiyi kullanarak “2020’lerin ilk yarısında” “seri üretilen” bir BEV piyasaya sürmeyi planladığını söyledi. İlk e-TNGA tabanlı model zaten geliştirildi ve üretime hazırlanıyor. Üretim, Toyota’nın Japonya’daki ZEV Fabrikasında gerçekleştirilecek.

Toyota Motor Corporation, ZEV Fabrikası Genel Müdür Yardımcısı Koji Toyoshima şunları söyledi: “Toyota, önümüzdeki aylarda ilk olarak tamamen yeni bir orta boy SUV’un önizlemesini yaparak; yakında çıkacak olan batarya elektrik portföyünün sunumunda bir sonraki adımı atacak. E-TNGA teknolojisinin çok yönlülüğü ve esnekliği, sadece bataryalı elektrikli değil, aynı zamanda sürüşü heyecan verici ve bakması güzel araçlar tasarlamamıza ve yaratmamıza olanak sağlıyor.”

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here