TOGG’a Proje Bazlı Destek Kapsamında Arazi Tahsisi

2023'te tüketici ile buluşması planlanan Türkiye'nin yerli otomobili Togg'a yeni bir destek geldi. Togg üretim tesisi ve SIRO otomobil batarya fabrikası, yatırımın tamamlanması ve diğer istihdam şartlarının karşılanması halinde bedelsiz tescil edilecektir.

0
1666
TOGG 1000 Adet Yeni Elektrikli Şarj İstasyonu ile Geliyor!

TOGG‘a Proje bazlı destek ile Togg üretim tesisinin bulunduğu yeri arazi tahsisi kapsamında değerlendiriyor. Bu nedenle 1 milyon 71 bin m2 arazi, yatırım süresi ve istihdam şartlarının karşılanması halinde karşılıksız verilecektir.

Ayrıca Bursa Gemlik’te bulunan 3 milyon 24 bin metrekarelik taşınmazın batarya üretimini karşılamak için SIRO’ya verilmesi planlanıyor.

togg

Togg’a ilk destek otomobilin tanıtıldığı gün verilmiştir. Çünkü Aralık 2019’da ki karara göre yatırımın süresi 30 Ekim 2019 tarihinden itibaren 13 yıl olarak belirlenmiştir. Togg’un gerçekleştireceği üretime 30 bin otomobillik alım garantisi verilmiştir.

2023’te tüketici ile buluşması planlanan Türkiye’nin yerli otomobili Togg’a yeni bir destek geldi. Togg üretim tesisi ve SIRO otomobil batarya fabrikası bedelsiz tescil edilecektir. Fakat yatırımın tamamlanması ve diğer istihdam şartlarının karşılanması halinde gerçekleşecektir.

togg

Togg elektrikli otomobil tesisi ile SIRO batarya hücresi ve modül üretim tesisi yatırımlarına,  yatırım yeri tahsis desteği sağlanmıştır. Resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Cumhurbaşkanı Kararı ile yatırım yeri tahsisi için düzenleme yapılmıştır.

Bursa’nın Gemlik ilçesinde Togg lehine hasılat payı alınmadan 49 yıllık nitelikli irtifak hakkının tesis edilmesine karar verilmiştir. Aynı zamanda batarya hücresi ve modül üretim tesisi için taşınmazlar üzerinde 49 yıllık irtifak hakkı verilecektir. Şirkete yatırımın tamamlanması ve istihdam şartının sağlanması halinde belirtilmekte olan taşınmazların bedelsiz devri gerçekleştirilecektir.

TOGG fabrikasının açılış tarihi

Togg’a Proje Bazlı Teşvik

Togg’a Proje bazlı destek programı içerisinde;

Kalkınma planları, hedefler ve Türkiye’nin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik çalışmalar yer almakta. Dışa bağımlılığı azaltma, teknolojik dönüşümlere destek verme, yenilikçi Ar-Ge çalışmaları gibi. Ayrıca katma değeri yüksek olma nitelikler bu program kapsamında desteklenmektedir.

Bu proje bazlı destek sistemi içerisinde yalnızca Togg bulunmuyor. Çünkü uygunluk kriterlerini sağlayan farklı projeler de destekleniyorlar. Böylelikle vergisel ve istihdamda finanse edilme gibi desteklerin yanında yatırım alanı tahsisinden de faydalanabilmekteler.

Yerli otomobile devlet tarafından verilen destekler ise şöyle,

Gümrük Vergisi muafiyeti, Katma Değer Vergisi istisnası, vergi indirimi ve 10 yıllık sigorta primi işveren hissesi desteği. Bunların yanında azami 360 milyon liralık nitelikli personel desteği gibi. 10 yıllık Gelir Vergisi stopajı desteği ve faiz ve kar payı desteği de bulunmakta. Ayrıca yatırım yeri tahsisi ve alım garantisi destekleri de verilmektedir.

TRİNK SAT

ARABAM GARAJ

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here