Tofaş ‘a ”Kovid-19 İş Birliği” Ödülü!

Türk Otomobil Fabrikası A.Ş., koronavirüs ile mücadele kapsamında sağlık çalışanları için ürettiği tıbbi ekipmanlar ile ödüle layık görüldü. Türkiye’nin önde gelen otomobil üreticilerinden Tofaş, salgının ilk zamanlarından itibaren ihtiyaç duyulan tıbbi ekipmanların üretimini gerçekleştirmeye başlamıştı. Tofaş’ın bu duyarlı hareketi, Sürdürülebilir İş Ödülleri, ‘İş Birliği-Kovid-19’ kategorisinde birinciliği getirdi.

tofaş kovid-19

Tofaş Koronavirüs Karşısında İş Birliğinin Birinci Örneği!

39 kişilik iş alanında lider jüri üyelerinin katılımı ile online olarak gerçekleştirilen Sürdürülebilir İş Ödülleri, bu sene yedincisini gerçekleştirdi. Marka, pandeminin ilk yükselişe geçtiği aylarda, salgın ile mücadelede kilit rol oynayan sağlık çalışanları için gerçekleştirdiği tıbbi ekipman üretimi ile ‘İşbirliği-Kovid 19’ kategorisinde ödüle layık görüldü. Tofaş’ın üretimini gerçekleştirdiği tüm tıbbi ekipmanların tasarımları açık kaynak olarak web sitesinde de yayınlanmıştı. Bu sayede 15 farklı firma da tıbbi üretim gerçekleştirerek bu sürece destek olmuştu.

tofaş

Tofaş Araç Mühendisliği Direktörü Erkan Polat:
”Kovid-19 salgını karşısında biz de üzerimize düşeni yapmak istedik.”

Konuya ilişkin konuşan Tofaş Araç Mühendisliği Direktörü Erkan Polat, ödülü almaktan dolayı mutluluk duyduklarını dile getirdi. Tofaş’ın iş süreçlerini ‘sürdürülebilirlik’ yaklaşımı çerçevesinde şekillendirdiğini aktaran Polat,: ‘Tofaş olarak, dünyanın ve ülkemizin mücadele ettiği Kovid-19 salgını karşısında biz de üzerimize düşeni yapmak istedik. İhtiyacı belirlemek için ön araştırmalar yaptık, hastanelerde koruyucu sağlık ekipmanlarına ihtiyaç olduğunu gördük. Biyolojik örnek alma kabini, entübasyon kabini ve siperlikli maske için benzer ürünleri inceledik ve seri üretime en uygun çözümü Ar-Ge merkezimizde hızla geliştirdik. Tofaş Ar-Ge, fabrikamız içindeki yetkinliklerimiz ile tedarik zincirimizin gücünü birleştirdik ve yaşanan zorlu süreçte fedakarlıkla çalışan sağlık personelinin korunmasına katkı sunduk. Bu süreçte yan sanayi kuruşların, endüstriyel ürünler geliştiren firmaların bize verdiği destek ve yaptığımız işin fayda sağladığını görmek; en büyük motivasyon kaynağımız oldu.’ dedi.

İkinci el satılık Fiat Egea ilanları

FCA Fabrikaları İçin Türkiye’den Parça Sağlanacak

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here