Tofaş Firması 2020 Yılında Parada Boğuldu!

1
1378
Tofaş firması

Tofaş firması, 2020 yılına ait finansal sonuçlarını açıklayarak diğer otomobil firmalarına adeta göz dağı verdi. Firma bazında, geçtiğimiz yıl 250 bin 630 adetlik üretim ve bu üretimin 118 bin adetlik kısmını direkt ihracat olarak gerçekleştirdi. Tofaş’ın gelirleri 23 milyar 557 milyon TL olarak, net karı ise 1 milyar 784 milyon TL olarak gerçekleşmiş durumda. 2020 yılında, sektörün toplam üretiminin yüzde 19,3’ünü; ihracatının yüzde 12,8’ini gerçekleştiren Tofaş, salgı yılı 2020’de performansı ile göz doldurdu. Aynı zamanda yüzde 93’lük pay ile iç pazarda yerli üretimden en fazla araç satışı gerçekleştiren firma olmuş durumda. Temsil ettiği Fiat, Fiat Professional, Alfa Romeo, Jeep, Ferrari ve Maserati markalarıyla 141 bin 976 adet satış gerçekleştirerek tarihi bir rekora da imza atmış durumda. Toplam pazar payını yüzde 18,4’e yükselterek iç pazarın hakimi bir konuma yerleştiği de söylenebilir.

Tofaş firması

Tofaş Firması Ceo’sundan Açıklamalar!

Tofaş firması CEO’su Cengiz Eroldu “Zorlu geçen 2020 yılında değişime hızlı adapte olduk. Pandemi döneminde, dayanıklılık testinden geçtik. Çalışanlarımızın, paydaşlarımızın ve müşterilerimizin sağlığını ön planda tutarak işimizin devamlılığını sağladık. Yeni ürün yatırımlarımıza ara vermedik. Çevik ve etkin yönetimimizle yılı başarılı şekilde tamamladık.” ifadelerini kullandı. Eroldu sözlerine şöyle devam etti;

Eroldu “Gerçekleştirmiş olduğumuz 250 bin 630 adetlik üretim ile önde gelen sanayi kuruluşları arasında yer almayı sürdürdük. İç Pazar satışlarımızda yüzde 93’lük yerli üretim payımızı koruduk. Temsil ettiğimiz Fiat, Fiat Professional, Alfa Romeo, Jeep®, Ferrari ve Maserati markalarımızla 2020 yılında 141 bin 976 adet satış gerçekleştirerek, pazar payımızı yüzde 18,4’e yükselttik. Fiat markamız, 2020 yılında da Türkiye otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarının liderliğini sürdürdü. Satışa sunulduğundan bu yana beş yıldır liderliğini koruyan Fiat Egea da Türkiye’nin en çok tercih edilen otomobili unvanını korudu.” açıklamasında bulundu.

2. El Otomobil İlanları İçin Tıklayın!

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here