Bir kamyonet, yalnızca satın alma fiyatı açısından değil, aynı zamanda işletmenizin can damarı olduğu için de çok değerlidir. İşiniz için bir minibüse güvenen küçük bir işletme veya bağımsız bir tüccarsanız, ticari aracınızı güvende tutmak ve kamyoneti veya içindekileri çalmak isteyen hırsızlar için onu daha az çekici hale getirmek son derece önemlidir. En kötüsü olduğunda sigorta masraflarınızı karşılayacak olsa da, ilk etapta hırsızlığın gerçekleşmemesi daha iyidir. Bazı basit önlemler onları güvende tutabilecekken neden bir minibüsü veya aletleri ve malzemeleri değiştirmek zorunda kalasınız ki? Ticari araç sahibi olan herkes için ticari araç güvenliği, işinin bir parçası olarak en büyük öncelik olmalıdır.

Aşağıda, kamyonetinizi güvende tutmanıza yardımcı olacak bir dizi önemli ipucu listeledik. Üretici tarafından takılan güvenlikten, minibüsünüzü hırsızlar için daha az çekici hale getirmek için alabileceğiniz makul önlemlere kadar, kamyonet güvenliğine yardımcı olmak için yapabileceğiniz çok şey var.

Ticari aracınızı korumak için en iyi güvenlik ipuçları

1. Kamyonet alırken güvenliği önceliklendirin

İşletmeniz için yeni bir minibüs satın alıyorsanız, dikkate almanız gereken çok şey var. Ancak dikkatinizi çekebilecek çok sayıda gösterişli seçenek varken, güvenliğin öncelik listenizden düşmesine izin vermeyin. Modern minibüslerin çoğu iyi bir güvenlik özellikleri yelpazesi sunar, ancak dikkatli olun ve baktığınız minibüsün standart olarak doğru kite sahip olduğunu kontrol edin. Çünkü her kamyonet standart olarak istediğiniz her güvenlik özelliğine sahip olmayacaktır. Yüksek bir güvenlik standardı istiyorsanız, bir alarm ve bir immobilizer eklenmelidir, ancak kabin ve kargo alanı için kilitler ve ayrı kilitleme sistemlerine sahip olmak iyidir.

2. Ticari aracınızı ihtiyaçlarınıza göre şekillendirin

Temel özelliklerin ötesinde güvenliğini artırmak için bir minibüse ekleyebileceğiniz birkaç şey var. Pek çok firma, ticari araçlar için farklı ihtiyaçlara uygun bir dizi fiziksel güvenlik eklentisi sunmaktadır. Değerli ekipmanlar için kilitlenebilir alet kutuları ve yükseltilmiş kilitler veya kapılar için çarpma kilitleri en popüler satış sonrası seçenekler arasında yer alırken, direksiyon kilidi veya pedal kutusu koruyucusu kamyonetinizin uzaklaşmasını zorlaştırmaya yardımcı olacaktır. Elbette bu ekstralara sahipseniz bunları kullanmanız gerekir, bu nedenle minibüsünüzü uzun süre her park ettiğinizde bunları takma alışkanlığı edinmeniz gerekir. Bunları kullanmazsanız, sigortacınızın bir tazminat talebini ödememesi için yeterli bir sebep olabilir.

3. Değerli eşyalarınızı kamyonetinizin içinde bırakmayın

Değerli eşyalarınızın minibüsünüzden çalınmasını önlemenin en bariz yolu, onları ilk etapta orada bırakmamaktır. Araçtan ayrılırken tüm aletlerinizi minibüsten çıkarın. Tutabileceğiniz taşınabilir uydu navigasyon, akıllı telefon veya tablet bilgisayar gibi diğer cihazlarınızı da unutmayın. Bunları kilitlenebilir bir torpido gözünde tutmak cazip gelebilir, ancak bunlar beklediğiniz kadar güvenli değildir. Minibüsünüzü her gece boşaltmak pratik değilse, kilitinizin doğru şekilde kilitlendiğinden ve en azından gözden uzak olduğundan emin olmanız gerekir.

4. tehlikesiz yerlere park edin

Hırsızlar rahatsız edilmekten hoşlanmazlar, bu nedenle minibüsünüzü park etmek için en iyi yer, ellerinden gelenin en iyisini yapamayacakları yoğun, iyi aydınlatılmış bir alandır. CCTV tarafından kapsanan alanlar da park edilmelidir. Kameralar aracınızı kapatmayabilir, ancak bölgedeki insanların geliş ve gidişlerini izleyebilirler. Minibüsünüzü evde veya işte park ederseniz, hareketi algılayan güvenlik ışıkları, kilitlenebilir kapılar veya yükselen direkler ekleyerek güvenliği artırabilirsiniz; en son CCTV kameralar ise görüntüleri doğrudan cihazınıza aktarmak için yerel kablosuz ağınıza bağlanabilir.

 

2.EL ARABA İLANLARI

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here