Tesla CEO’su Elon Musk, yeni Tweet’i ile “Tesla Roadster üretimi 2022 yılına ertelendi” haberlerini doğruladı. Covid-19 salgını küresel çapta elektrikli araç satışlarını da patlatmıştır. Elektrikli araçların küresel ısınma açısından ne kadar önemli ve koruyucu olduğu tüm insanlar tarafından kabul edilmiştir.

Tesla Roadster Üretimi 2022 Yılına ErtelendiYeni çıkacak Tesla Roadster, sınıfının ikinci nesli olarak karşımıza çıkacaktır. Ancak çıkması beklenen model, Covid-19 salgını nedeniyle teknik aksaklıklara uğramıştır. CEO Elon Musk attığı tweet ile aracın mühendisliğinin bu yıl biteceğini, aday tasarım da yaz sonuna kadar biteceğini söylemiştir. Tesla Roadster, Tesla’nın diğer iki aracı Model S ve Model X’te bulunan Tri-Motor’a sahip olacaktır. Ayrıca ortaya çıkması planlanan Roadster’ın şu ana kadar üretilen en hızlı Tesla olması planlanmaktadır. 0’dan 100 kilometre hıza sadece 1.9 saniyede çıkacağı iddia edilmektedir. Bu kadar dinamik motorun pil menzili de 997 kilometre olması planlanmaktadır. Eğer gerçekten Tesla Roadster 997 kilometrelik menzile sahip olursa “En uzun menzilli araç” ünvanına sahip olacaktır.

Elektrikli otomobil dünyasında önemli gelişmeler gösterecekTesla Roadster Üretimi 2022 Yılına Ertelendi

Tesla Roadster Trimotor teknolojisi sayesinde ön tarafta bir, arka tarafta iki motora sahip olacaktır. Ayrıca bataryadan gelen güç 200 kWh olacaktır. Böylece Tesla Roadster, seri üretime geçen en güçlü elektrikli araç olacaktır. Aracın daha çok pazarlanması ve satış elde edilebilmesi için SpaceX paketi de olacaktır. CEO Elon Musk “Arabanın etrafına kusursuz bir şekilde yerleştirilmiş 10 küçük roket iticisi” diyerek, SpaceX paketi hakkında ufak ipuçları vermiştir. Sonuç olarak Tesla Roadster üretimi 2022 yılına ertelendi. Ertelenen planlar, salgın sürecine bağlı olarak değişiklik gösterebilecektir.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here