Tesla’da, araçlarına yeni teknolojik gelişme

Tesla, sıcak bir arabada geride kalan bir çocuğu algılayabilen yeni bir hareket algılama sensörü üzerinde çalışıyor. Tesla çocuk sensörleri , mevcut kuralların izin verdiğinden daha yüksek güç seviyelerinde çalışmak üzere tasarlanmış lisanssız milimetre dalga radar sensörlerini kullanacak.  Şirket, bu teknolojiyi pazarlamak için Federal İletişim Komisyonu’ndan (FCC) onay istiyor.

Tesla, uygulamasında, cihazın pediatrik araç sıcak çarpması riskini azaltmak amaçlı olduğunu söyledi. Bunun yanı sıra sensörün, araçtaki yolcuları gelişmiş hava yastığı açılması ve emniyet kemeri hatırlatmaları yapabileceğini belirtti. Yaralanmalardan korumak ve hırsızlık önleme sistemlerini geliştirmek için kullanılabileceğini söyledi.

tesla çocuk sensörleri

Tesla çocuk sensörleri için radar görüntüleme teknolojileri kullanılacak

Tesla, vücut boyutunu ölçmek için radar görüntülemeyi kullanmayı planlıyor, böylece yetişkinler ve çocuklar arasındaki farkı anlayabiliyor. Tesla çocuk sensörleri için aracın “bir çarpışmada hava yastığının açılmasını optimize etmesine yardımcı olabilir. Mevcut ağırlık tabanlı koltuk içi sensör sistemlerinden daha etkili” diye açıklıyor.

Tesla, Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi verilerinden alıntı yapıyor. Verilere göre 2018 ve 2019 yıllarında çoğunlukla birileri onları orada unuttuğu için “50’den fazla” çocuğun bir arabada sıcak çarpması sonucu öldüğünü belirtiyor. Gerekli birimler, 21 Eylül’e kadar Tesla’nın talebi hakkında kamuoyuna açıklama yapmayı bekliyor.

Ne zaman kullanılacağı belirsiz

Bu tür sensörlerin Tesla’nın araçlarına nasıl ve ne zaman girebileceği belirsiz. Şirket sözcüsü, yorum talebine yanıt vermedi.

Tesla, çeşitli güvenlik önlemleri için araçlarındaki iç ve dış sensörleri zaten kullanıyor. Köpek Modu, evcil hayvanlarını birkaç dakikalığına geride bırakması gereken araç sahipleri için arabayı rahat bir sıcaklıkta tutuyor. Bununla birlikte yoldan geçenlere yakında geri döneceğinizi belirten bir mesaj göstermek için merkezdeki büyük ekranı kullanıyor. Öte yandan Sentry Modu, esasen aracın, yakındaki hareketleri izlemek ve potansiyel tehditleri belirlemek için dış kameralarını kullanarak kendisini korumasına izin verir.

Aynı konuda yapılan geçmiş çalışmalar var

Diğer otomobil üreticileri, sıcak arabalarda geride kalan çocukların sayısını azaltmaya yardımcı olmak için son birkaç yılda teknolojik güncellemeler yapmıştı. Nissan, 2018’de Pathfinder SUV’larına bir yolculuktan önce arka kapının ne zaman açıldığını algılamak için sensörler dahil etti. Araç park ettikten sonra sürücü arka kapıyı tekrar açmayı ihmal ederse, korna bir hatırlatma olarak birkaç kez bip sesi çıkarıyordu. Aynı şekilde GM, modellerinin birçoğuna Arka Koltuk Hatırlatıcısı adlı bir özellik kurdu. Bu özellik, bir zil sesi çıkarır ve sürücülere arkalarını kontrol etmelerini hatırlatmak için gösterge panelinde bir mesaj görüntüler.

İkinci El Araba İlanlarımıza Buradan Ulaşabilirsiniz

7 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here