Suzuki, Tamamen Elektrikli Otomobilinin Ön Gösterimini Yaptı!

0
1524

Japon menşeili otomobil üreticisi Suzuki, elektrikli otomobil konusunda pek fazla girişim yapmıyordu. Şimdi ise ilk elektrikli SUV’nin ön gösterimini yaptı. Elektrikli otomobilini Hindistan Delhi’de 11 Ocak 2023‘te gerçekleşen “2023 Auto Expo” etkinliğinde ortaya çıkardı. Otomobil tamamen elektriklidir. Ayrıca 2025 senesinde ise seri üretiminin yapılması düşünülüyor.

20’den fazla ülkede 30’dan fazla üretim tesisi işleten marka; global anlamda S-CROSS gibi modellerinin satışını yapıyordu. Fakat elektrikli otomobil konusunda rakiplerine oranla geri planda kalıyordu. Suzuki eVX ile sektörde daha aktif olacak gibi gözüküyor.

Suzuki eVX konseptinde bütün detaylar net olmasa da aracın görünüşü belli. Otomobilin, aerodinamik yapısının yanında modern bir görünüşü de var. Araç ayrıca keskin hatlara sahip. Gizli kapı kolları akıcı bir görünüm sağlıyor. Ayrıca SUV olmasının avantajlarıyla yerden yüksekliği zorlu arazi şartları için ideal.

Otomobilin genişliği 1.800 mm, toplam uzunluğu 4.300 mm ve yüksekliği 1.600 mm’dir. Ayrıca markanın 4×4 DNA‘sını taşıyor. 60 kWh’lik bir bataryası var. Hindistan’ın MIDC standartlarına göre elektrikli otomobil 550 km menzil sunuyor; bu oran WLTP göre değer düşecektir.

Suzuki elektrikli otomobil

Suzuki’nin elektrikli otomobili Vitara’dan daha uzundur. Ayrıca genişlik olarak daha geniş bir yapısı var. Suzuki, elektrikli otomobil üretmese de Inmotive ile iş birliğine gitmiş ve bu otomobillere uygun 2 vitesli şanzıman üreteceğini duyurmuştu. Bu şanzıman sayesinde elektrikli otomobillerdeki prodüktivitenin yükselmesiyle menzili genişletmeyi amaçlanıyor. Bu teknolojinin ise; Suzuki eVX, elektrikli otomobilinde yer alıp almayacağı bilgisi henüz mevcut değil.

Ayrıca Auto Expo 2023’te yapılan basın toplantısında bir takım açıklamalarda yapıldı. Bu kapsamda Başkan Suzuki; “İlk küresel stratejik ev’imiz olan evx’i tanıtmaktan mutluluk duyuyorum. Suzuki Group’ta küresel ısınmayı ele almak bir önceliktir. Sera gazı emisyonlarını azaltmak için bir dizi küresel önlemi teşvik ediyoruz. Suzuki, dünyanın dört bir yanındaki müşterilerimize değerli ürünler sunmaya devam edecek ve bunları farklı insanların yaşama ve sürüş tarzlarına göre optimize edecek” dedi.

Son olarak eğer bu içeriğimizi beğendiyseniz; “Suzuki Fiyat Listesi” başlığımıza da göz atmayı unutmayın.

Kaynak-1

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here