Sürücüsüz araçlar konusunda ilk adımlardan birini Almanya atıyor. Ve trafiğe bu araçları katabilmek için daha hızlı adımlar atacağını duyurmuş oluyor.

Otonom araçların trafik kurallarına uygun olarak kullanılması konusu Alman parlamentosunda yasa tasarısı olarak gündeme geldi.

Sürücüsüz Araçlar

Otomotiv endüstrisinin kalbi olan Almanya, geleceğin vizyonu olan otonom sürüş teknolojileri ve elektrikli araçlar konusunda da bu liderliği sürdürmek konusunda oldukça istekli.

Pilot bölge gibi belirlenen bir yerde ilk olarak trafiğe çıkması düşünülen sürücüsüz araçlar, Almanya ulaştırma bakanı tarafından da büyük bir memnuniyet ile karşılandı.

2017 yılında ilk olarak adım atan Almanya için önemli bir kural vardı. Otonom araçların tamamen sürücüsüz olarak kullanılması yasaktı. Her hangi acil bir durum için otonom sisteme müdahale edebilecek bir kullanıcının bulunması zorunluluğu bulunuyordu.

Ancak gelişmelerin ardından artık tamamen sürücüsüz araçlar konusunda adımlar atılmaya devam ediliyor.

Sürücüsüz Araçlar

1Sürücüsüz Araçlar 2022 Yılında Almanya Trafiğinde Olabilir!

İlk hedef olarak 2022 yılında Havaalanı ya da fuar alanları gibi yerlerde sürücüsüz araçların insan taşımasında kullanılması hedefleniyor.

Daha sonra bu, farklı bölgelerde ve yoğun trafiğin olduğu bölgelerde de kullanımı yaygınlaşacak şekilde geliştirilecek.

Artık yavaş yavaş trafik kavgalarının sonu geliyor diyebiliriz. 🙂 Ya da kızdığınızda karşınızda bir muhatap bulamayabilirsiniz. 🙂

Almanya otoriteleri tarafından desteklenen bu yasa tasarısı gelecekte artık bu araçların trafik ortamında olmasının çok da ileriki yıllarda olmayacağını bizlere göstermiş oluyor.

2500 kişiye yapılan bir araştırma sonucunda ise, Almanya’da otonom araçlara şüpheyle yaklaşan bir grubun olduğu tespit edilse de, % 58,5 oranında bir kitlenin ise, otonom araçların daha güvenli olduğunu söyledikleri kaydedilmiş.

2Ülkemizde Durum Ne?

TOGG girişimi ile ilgili ülkemiz elektrikli araç üretimi konusunda çalışmalarına devam ediyor.

Aynı zamanda şarj istasyonları konusunda da adımlar atılmaya devam ediyor.

Ancak hala dünya trendlerini yakalamış değiliz.

Ülkemizde son dönemde tamamen elektrikli ve otonom sistemler ile güncellenmiş yerli bir otobüs dünya pazarında satılmak üzere tanıtıldı.

Sürücüsüz Araçlar

Onun dışında ciddi bir hamle olmasa da, süreçler yönetilmeye ve yerli otomobil konusundaki çalışmalara devam ediliyor.

Ayrıca Ford Otosan içinde, büyük bir yatırım planı olduğunu biliyoruz.

Blog sayfamızda bu konular ile alakalı pek çok güncel bilgiye ulaşabilirsiniz.

İkinci El İlanları

Tekerinize taş değmesin.

2 YORUMLAR

  1. Gerçektende yakın zamanda bu sürücüsüz araçları sıklıkla görecek gibiyiz. 🙂 Ülkemizin de bu gelişmeleri yakalaması dileğiyle…

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here