Subaru BRZ STi 2015 New York Otomobil Fuarı’nda

1
1325

New York otomobil Fuarı’nın sürprizlerinden biri olan STI konsepti, yarış otomobili olarak tasarlansa da seri üretim halinde rakiplerinin gözünü korkutabilir.

Güncel Subaru BRZ, sahip olduğu atmosferik beslemeli motorun gücünü düşük bulanlar için eleştiri oklarına hedef olsa da bu durum gelecekte değişebilir. Seri üretim BRZ modeli üzerinde geliştirilen otomobilin çamurlukları genişletilirken, tamponları da WRC otomobillerine atıfta bulunacak şekilde daha agresif yapıya kavuşturulmuş. Farlar da tamamen yenilenerek yerini LED farlara bırakmış. Bagaj üstünde kullanılan abartılı spoiler ise yere basma kuvvetini artırmak üzere tasarlanmış. Hafif alaşımlı BBS jantlarla yere basan STI konseptinin süspansiyon sistemi tamamen yeniden geliştirilmiş. Henüz teknik verileri açıklanmasa da, konseptte hayat bulan modifiyeli boxer motorun 300 HP civarlarında güç ürettiği tahmin ediliyor. 

Otomobilin iç mekanında da bir takım değişiklikler söz konusu; koltuklar tamamen değiştirilerek yerine deri yarış koltukları gelmiş. Orta konsoldaysa yarış otomobillerinde rastladığımız şalter benzeri düğmeler ve büyük bir renkli ekran dikkat çekiyor. Bu ekrandan motor, lastik, yürüyen aksam durumu hakkında bilgi edinilebiliyor. 

 

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here