Koronavirüs Rusya Otomotiv Satışlarını Olumsuz Etkiledi

2
4086
Rusya'daki otomotiv satışları

Rusya’daki otomotiv satışları koronavirüsten olumsuz etkilendi. Rusya’da yaşanan otomotiv satışlarındaki düşüş hakkında yazdığımız haberi okumaya devam edin…

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını birçok sektörü olumsuz etkiledi. Sektörler içerisinde en çok etkilenen ise otomotiv endüstrisi oldu. Birçok ülkede olduğu gibi Rusya’daki otomotiv sektörü de koronavirüs salgınından nasibini alarak satışlarında düşüş yaşadı.

Rusya'daki otomotiv satışları

Rusya’daki Otomotiv Satışları

Otomotiv firmaları salgının yayılmasını engellemek ve çalışanların sağlığını korumak için üretime ara vermek durumunda kaldı. Son zamanlarda koranavirüsü salgının kontrol altına alınmasıyla otomotiv firmaları sosyal mesafe kurallarına uyarak ve gerekli diğer önlemleri de alarak üretimlerine kademeli olarak kaldığı yerden başladılar. Ancak bu süreçte birçok kişi iş yerlerini kapattığı ve işsiz kaldığı için otomotive olan talep azaldı. Ekonomik belirsizlikten dolayı tüketiciler otomotiv gibi lüks mallar tüketmek yerine temel ihtiyaçları olan gıdaya yöneldi. İnsanların otomotive olan talebinin azalmasıyla otomotiv satışlarında düşüş yaşandı. Özellikle Nisan ayında etkisini çok hissettiren koronavirüsü salgını Rusya’daki otomotiv satışları için de son zamanların en düşük satış rakamlarının yaşamasına sebep oldu.

Rusya dışında İtalya ‘da Nisan ayında otomobil satışlarında %98 düşüş yaşamıştı. İtalya Taşımacılık Bakanlığından alınan bilgilere göre İtalya Nisan ayında 2.182 adet otomobil satmıştı.

Rusya'daki otomotiv satışları  - üretim bantı

Rusya’daki Otomotiv Satışları %72,4 Düştü

Rusya merkezli Avrupalı İşletmeler Birliği (AEB) tarafından yapılan açıklamaya göre, koronavirüs salgınından dolayı sıfır araçlara olan talebin azalmasıyla araç satışları geçen sene Nisan ayına göre bu yıl yüzde 72,4 azaldı. Avrupalı İşletmeler Birliği, Rusya’nın bu zamana kadar ki en büyük düşüşü olduğunu üzülerek paylaştı. Rusya`da Nisan ayında 38.922 adet araç satıldı. Tarihin en düşük otomotiv satışının yaşandığı Nisan ayı “Kara Nisan” olarak anılıyor.

Otomobil Üreticileri Komitesi Başkanı Thomas Staertzel Gelen Açıklama

AEB’nin Otomobil Üreticileri Komitesi Başkanı Thomas Staertzel,“Mayıs ayında da iyi satış rakamlarına ulaşılması zor görünüyor.” dedi. Staertzel, satışlardaki bu olumsuz düşüşün bayileri de olumsuz etkilediğini belirtti.

Sektörün ne zaman normale döneceği merak konusu.

Rusya'daki otomotiv satışları

Araç almayı düşünüyorsanız en yenin ikinci el otomotiv ilanlarına bakmadan geçmeyin. Eğer aracınızı satmayı düşünüyorsanız aracınızı arabam.com üzerinde ücretsiz ilan vererek hızlıca satabilirsiniz.

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here