Yönetim Kurulu’nun onayının ardından Renaulution stratejik planı hayata geçiyor. Luca de Meo Groupe Renault’nun stratejisini hacimden değere kaydırmayı amaçlayan yeni bir stratejik plan olan “Renaulution” u sunuyor.

Renaulution İçin 3 Aşama Nedir?

renaulution-plan
renaulution-plan

Bu stratejik plan, paralel olarak başlatılan 3 aşamada yapılandırılmıştır:

  • 2023’e kadar devam edecek olan “Diriliş”, marj ve nakit yaratma geri kazanımına odaklanacak,
  • 2025’e kadar uzanan “Yenileme”, markanın karlılığını besleyen yenilenmiş ve zenginleştirilmiş kadroları görecek,
  • 2025’ten itibaren “Devrim”, iş modelini teknoloji, enerji ve mobiliteye çevirecek; Groupe Renault’yu yeni mobilitenin değer zincirinde öncü yapıyor.

Renaulution ile Rekabet Gücü

renaulution-strateji
renaulution-strateji

Renaulution planı, Groupe Renault’nun rekabet gücünü şu şekilde geri kazandıracak:

2022 planını bir adım öteye taşıyarak, mühendislik ve üretim yoluyla verimliliği artırmak, sabit maliyetleri düşürmek ve dünya çapında değişken maliyetleri iyileştirmek,
Grubun mevcut endüstriyel varlıklarından ve Avrupa’daki elektrik liderliğinden yararlanarak,
Ürünler, iş ve teknoloji kapsamındaki erişimimizi artırmak için İttifak üzerine inşa etmek,
mobilite, enerji odaklı ve veriyle ilgili hizmetlerde hızlanma, güçlendirilmiş markalara, müşterilere ve pazar odaklı 4 farklı iş birimi aracılığıyla karlılığı artırmak.

Yeni bir organizasyon bu planı hayata geçirecek: Mühendislik ön planda olan fonksiyonlar, markaların ürünlerinin rekabet gücü, maliyetleri ve pazara sunma süresinden sorumludur. Tam teşekküllü, net ve farklılaşmış markalar karlılıklarını yönetir.
Bu değer odaklı organizasyona göre, şirket artık performansını pazar payları ve satışlar üzerinde değil, kârlılık, nakit yaratma ve yatırım etkinliğini ölçecek.

Grup İçin Yeni Mali Hedefler Gözüküyor

ceo
ceo

2023 yılına kadar Grup, % 3’ün üzerinde grup işletme marjına, yaklaşık 3 milyar Euro kümülatif otomotiv operasyonel serbest nakit akışına (2021-23) ulaşmayı ve yatırımları (Ar-Ge ve sermaye) gelirlerin yaklaşık % 8’ine düşürmeyi hedefliyor.
2025’e kadar Grup, 2019’a kıyasla en az % 5 grup işletme marjı, yaklaşık 6 milyar Euro kümülatif otomotiv operasyonel serbest nakit akışı  (2021-25) ve ROCE iyileştirme hedefliyor.
Renaulution planı, 2050 yılına kadar Avrupa’daki Sıfır CO2 ayak izi taahhüdünü sürdürürken Grubun sürdürülebilir kârlılığını da sağlayacaktır.

Groupe Renault CEO’su Luca de Meo konuyla ilgili şunları söyledi: “ Renaulution, tüm şirketi hacimlerden değere taşımakla ilgili. Bir geri dönüşten çok, iş modelimizin köklü bir dönüşümüdür. Performansımızın sağlam ve sağlıklı temellerini belirledik. Mühendislikten başlayarak, gerektiğinde boyutumuzu ayarlayarak, kaynaklarımızı yüksek potansiyelli ürün ve teknolojilere yeniden tahsis ederek operasyonlarımızı kolaylaştırdık. Bu artırılmış verimlilik, gelecekteki ürün yelpazemizi besleyecek: teknolojiye dayalı, elektrikli ve rekabetçi. Ve bu, markalarımızın gücünü, her birinin kendi açık, farklılaştırılmış bölgeleri ile besleyecek; karlılıklarından ve müşteri memnuniyetinden sorumludur. Teknolojiyle çalışan bir otomobil şirketinden otomobillerle çalışan bir teknoloji şirketine geçeceğiz ve gelirlerinin en az% 20’sini 2030’a kadar hizmetler, veriler ve enerji ticaretinden elde edeceğiz.

Bu büyük şirketin varlıklarına, çalışanlarının becerilerine ve bağlılığına güvenerek, oraya istikrarlı bir şekilde varacağız. The Renaulution, şirket içi bir stratejik plandır, biz de onu hazırladığımız şekilde, yani toplu olarak hayata geçireceğiz.”

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here