Renault Zoe Avrupa’nın Elektrikli Lideri Oldu

0
988

Dünyada her geçen gün elektrikli araç savaşları kızışmaya devam ediyor. Markalar elektrikli konsept araç çeşitliliklerini gün geçtikçe artırıyorlar. Ülkeler de fosil yakıtların doğaya verdiği zarara son vermek için fosil yakıtlı araçlara yavaş yavaş kısıtlamalar getirmeye başladı. Tüm gelişmelerin yanısıra Covid-19 salgını ile beraber ilginç bir yıl olan 2020’de Renault Zoe Avrupa’nın elektrikli lideri koltuğunu almayı başardı.

Renault Zoe Avrupa’nın Elektrikli Lideri Konumunda

Küçük ve kompakt tasarımıyla tam bir şehirli arabası olan Renault Zoe, Avrupa insanının isteyeceği tarzdan bir araba. Özellikle kısa mesafeli yolları hem daha ekonomik hem de çok daha doğa dostu şekilde gitmenin en mantıklı yollarından birisi. EV sınıfının süperminisi Zoe 2019 yılında 40 bin civarında satış yaparak bi başarı yakalamıştı. Ancak 2020 yılında istatistikleri ve satış beklentilerini alt üst ederek önceki seneyi iki katladı. 2020 yılında 84 bin adet satılarak Renault Zoe Avrupa’nın lideri olmayı başardı. Ki bu rakamlara henüz Aralık ayının satış rakamları eklenmiş değil. O sebeple Zoe’nin bu yılı 90 bin civarında satışla tamamlaması bekleniyor.

Renault Zoe Avrupa'nın elektrikli lideri

Şirketin basın açıklamasına göre Renault ZOE, Almanya, Fransa, İtalya, İspanya ve Portekiz’de en çok satanlar listesinde yer alıyor. Piyasaya sürülmesinden bu yana ise Renault sadece Avrupa’da 268 binden fazla ZOE satma başarısını gösterdi. Uzun süredir elektrifikasyon çalışmalarına ağırlık veren otomobil devi, bu yatırımlarının karşılığını almaya başladı. Bir diğer başarı ise hafif ticari segmentinde Renault Kangoo Z.E’den geldi. Avrupa’da 2020 yılında satılan her 3 araçtan birisi Kangoo Z.E oldu. Böylelikle Renault Zoe Avrupa’nın elektrikli lideri olduysa da hafif ticari segmentte de Kangoo Z.E segmentinin lideri oldu.

Renault Zoe Avrupa'nın elektrikli lideri

Türkiye’de Renault Zoe

Ülkemizde de giderek artan bir elektrikli araç satış ivmesi olsa da henüz Avrupa’ya kıyasla daha az. Belli altyapı ve servis imkanlarının sağlanması ile daha da artması beklenen bir alan. Özellikle TOGG modelleriyle beraber sektör hızlanacaktır. Renault Zoe Türkiye’de aktif olarak satışı olan bir araç. Yenilenmiş haliyle 2021 Model Renault Zoe bayilerde yerlerini almaya başladı. Süpermini segmentinin önemli temsilcilerinden olan ve içten yanmalı motorlu araçlara kafa tutması ile önümüzdeki senelerde çokça yollarda Zoe göreceğiz.

 

İkinci El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here