Renault Twizy F1 Oakley Tasarımı, nadir bulunan, tamamen elektrikli, yarışçı bir mikro araba konumundadır. Tüm bu özelliklere sahip ve “yarı scooter, yarı araba ve tamamen çılgın” olarak tanımlanır. Mevcut beş araçtan biri olan 2012 Renault Twizy F1 Oakley Design, bu ay İngiltere’de satışa çıktı. Ancak ne yazık ki, müzayedede satılamadı.
2012 Renault Twizy F1 Oakley Tasarımı, normalde ticaret araçlarından net bir şekilde ayrılmasına rağmen, Ticaret Klasikleri listesinde yer aldı. İlginç, göz alıcı araç, İngiliz yarış atölyesi Oakley Design tarafından bir makyaj projesi olarak özelleştirilmiştir. Aracın tasarımı 2012’de piyasaya sürülen iki koltuklu Renault Twizy elektrikli mikro arabaya dayanıyordu.

Renault Twizy F1 Oakley Tasarımı: Genel Bakış

Sebastian Vettel tarafından desteklenen Renault Twizy, Formula 1’i ilham kaynağı olarak aldı. Bu yüzden araçta F1 teması derinlemesine işlenmiş. Bir F1 gibi tam karbon aero-kiti, ön kanat, yan basamaklar ve arka ayırıcı var. Ayrıca Lamborghini LP760 tarzı boya, Pirelli P-Zero lastikli Magnezyum Formula Renault jantları, F1 tarzı yanıp sönen yağmur ışığı, çok yönlü LED ışıklar ve listeye göre hızlı serbest bırakma OMP direksiyon simidi var.

Renault Twizy F1 Oakley Tasarımı: Genel Bakış

Yine de bu mikro araba tamamen görünüşünden bağımsız olarak birçok özelliğe sahip. Bununla birlikte güvenlik de en azından bu büyüklükteki bir araçta olabileceği derecede önemsenmiştir. Deforme olabilen çerçeve yapısına, yan kirişlere ve sürücü hava yastığına sahiptir. Yılın bu zamanında etrafta dolaşmak biraz soğuk olabilir, çünkü pencereler rüzgar deflektörleriyle değiştirilmiş gibi göründüğü için fazladan bir giysi katmanı gerekebilir.
Renault Twizy F1 Oakley Tasarımı: Genel Bakış
Standart 55 Nm olan önceki haline göre önemli bir artışla yaklaşık 100 Nm tork geliştiren tek dişli ISKRA asenkron motorla çalışan bu Twizy, tek bir şarjla yaklaşık 60 mil (96,5 km) menzile sahiptir. Standart Twizy için en yüksek hız 50+ mil / saattir (80.4+ km / saat). Ancak bu yükseltilmiş özel sürüm, Kinetik kurtarma sistemi nedeniyle daha hızlıdır. Başlangıçta, ne kadar hızlı olduğu söylenmiyor, ancak aynı zamanda araç “tamamen benzersiz bir sürüş deneyimi” olarak vurgulanıyor.
İlk tahmin, Twizy’nin geçen Perşembe sona eren müzayedede neredeyse 20.000 £ (26.650 $) getirmesini sağladı. Ancak yine ikinci sefer de bir satış gerçekleşmedi.
                                                                        İkinci el Renault ilanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here