Range Rover Velar’ı Tanımak

0
2741

Range Rover Velar Modelini İnceledik

Dünyanın en güçlü markalarından biri olan Land Rover, kabul edelim ki hemen hepimizin hayallerini süslüyor. Tercihler farklılaşsa da herkes bir süreliğine olsun bir Land Rover sahibi olmayı ister. BMW, Mercedes, Fiat, Peugeot, Citroen, Ford gibi otomotiv endüstrisinin önemli markalarına baktığımızda büyük bir kısmının köklerinin 1900’lerin başlarına kadar uzandığını görüyoruz. Land Rover öyle değil. 1969 yılında kökleri geliştirilen Land Rover markası, şimdi yeni bir proje üzerinde çalışıyor: Range Rover Velar.

Markanın Evoque ve Sport modelleri arasındaki boşluğu dolduran Velar modeli, iri kıyım bir SUV. Bu araçla ilgili ilk dikkat çeken detaylarsa şöyle.

Öncelikle Range Rover Velar fiyatı, Range Rover Sport’tan düşük olacak. Bu bilgiye sahibiz. 2.0 litrelik 180 HP’lik dizel Velar fiyatı 144 bin Euro’dan başlıyor. Bu arada 3.0 litrelik Range Rover Velar üretimi de var.

Range Rover Veların fiyatı konusunu bir yana koyarsak araç, epeyce iri. Mesela boyutları Range Rover Evaque’den çok daha iri.

Range Rover Velar Tasarım Detayları Nasıl?

LED farlar otomotiv teknolojisinin bugün için olmazsa olmazı. Ama Range Rover, Velar modelinde Matrix Laser LED far teknolojisi kullanmış. Kapı kollarını kullanmadığınız zaman karoserin içine gizleyebilmeniz ise müthiş bir incelik. Aracın genel dış tasarımında arkaya doğru yükselen omuz çizgisi çok hoş ve hareketli bir etki yaratıyor.

Range Rover Velar’ın İç Mekanından Detaylar

İç mekanda işçilik kalitesi ve malzeme kalitesi çok yüksek.12.3 inçlik dijital gösterge paneli kullanılmış. Ayrıca orta konsolda iki adet 10 inç genişliğinde ekran var.  Otomotiv eleştirmenlerine göre Velar iç mekandaki dokunmatik ekranların hızı için ‘en iyisi’ yorumu yapılıyor. Ayrıca hem yolcular hem de sürücü için iç mekan oldukça ferah.

Gelelim rakamlara yani teknik verilere…

Range Rover Velar’ın Teknik Detayları

Motor Tipi ve Konumu: V Turbo önde ve uzunlamasına konumlanmış.

Dizel ve benzinli olmak üzere iki seçenek var.

6 silindirli olan aracın D300 versiyonun silindir hacmi, 2993cc iken P380 versiyonun silindir hacmi de 2995cc.

Yine D300 versiyonun tork değerleri: 700 nm 1500-1750 d/d iken P380 versiyonun tork değerleri: 450nm 3500-5000 d/d.

D300 versiyon, maksimum 241km/s, P380 versiyon ise 250km/s hıza ulaşabiliyor.

Her ikisi de 4X4 aktarma tipinde olsa da Velar D300 versiyon yakıt tüketimi: 6.4lt/100km ve Velar  P380 versiyon yakıt tüketimi: 9.4lt/100km şeklinde.

İki versiyonun boyutları ve bagaj kapasitesi birebir aynı ancak depo kapasitesi birinde 66 litre diğerinde 63 litre.

Hayalinizde mutlaka bir  Range Rover almak varsa arabam.com Land Rover ilanlarını takibe alabilirsiniz.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here