Porsche Roads Aplikasyonu Hava Kalitesini Bildiriyor!

0
973

Temiz Havayı Gösteren Aplikasyon

Otomotiv ile ilgili teknolojiler otomotiv devleri tarafında geliştirilmeye devam ediyor. Gelişen teknolojiler ise zamanla kullanıcıların beğenisine sunuluyor. En iyi tarafı ise bu teknolojiler sadece araçlar üzerinde gelişmiyor. Hepimizin her gün kullandığı akıllı telefonlarda da otomotiv ile bağlantılı teknolojik gelişmeleri görmek günümüzde artık mümkün. Porsche tarafından geliştirilen Porsche Roads aplikasyonu da bunun bir örneği. Akıllı telefonlara yüklenebilen Porsche Roads aplikasyonu, seyahat esnasında bulunduğunuz konumun hava kalite endeksini görmenizi mümkün hale getiriyor.

porsche roads 2

Trafik Işıkları ile Hava Kalite Değeri

Bulunduğunuz konumun hava kalite endeks değeri bilgisini içeren aplikasyon, anlık olarak geçtiğiniz lokasyonun hava kalite verisini size iletiyor. Hatta sadece iletmekle kalmayıp çeşitli önerilerde bulunuyor. Sistem, trafik ışığı renklerini kullanarak basit bir şekilde bulunulan havanın kalite oranını kullanıcıya gösteriyor. Kırmızı renk kalitesiz/kirli hava değerini gösterirken, sarı renk ortalama değerde bir hava olduğunu belirtiyor. Yeşil renkte ise son derece kaliteli hava barındıran bir bölgede olduğunuzu anlıyorsunuz.

porsche roads

Porsche Roads Öneriyor, Camı Açın!

Porsche Roads tarafından geliştirilen sistem, hava kalitesinin koşullarına göre kullanıcıya çeşitli önerilerde bulunuyor. Temiz havayı gösteren yeşil renkli bölgelerde, camı açmanızı ve dışarıdaki temiz hava ile aracınızı havalandırmanız öneriliyor. Sarı renkli bölgelerde, camınızı kapatmanızı ve aracınızın klimasını devir daim moduna almanız öneriliyor. Kırmızı bölgelere gelindiğinde ise mümkünse alternatif bir yol kullanarak seyahat etmenizi veya planladığınız rotayı değiştirmeniz öneriliyor.

porsche roads advice

Porsche Roads Hava Kalite Bilgisini Nereden Sağlıyor?

Porsche tarafından geliştirilen mobil uygulama, kullanıcılarına ClimaCell adlı bir hava durumu kaynağından aldığı bilgileri servis ediyor. ClimaCell gerçek zamanlı hava durumu bilgilerini kablosuz ağa benzer bir yapıyla sağlıyor. Porsche Roads’a iletilen bilgiler de kullanıcılar ile buluşuyor. 0/100 arasında yapılan puanlamada 100 sayısı en temiz havayı belirtiyor. Uygulamanın sol üst köşesinde sürekli olarak güncellenen bu sayıyı anlık olarak takip edebiliyorsunuz.

Porsche Roads Uygulaması Ücretli mi? Herkese Açık mı?

Uygulama şimdilik sadece IOS işletim sistemine sahip telefonlarda kullanılabiliyor. App Store üzerinden ücretsiz olarak indirilebiliyor. Ayrıca Apple CarPlay tarafından da destekleniyor. Ücretsiz olarak erişebileceğiniz uygulamaya giriş yapmak içinse bir Porsche sahibi olmanıza gerek yok. İstediğiniz otomobil ile bu eğlenceli uygulamayı kullanabilirsiniz.

Kaynak

İkinci el Porsche ilanları

Porsche Turbo Charging Seyyar Şarj Kamyonu

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here