Elektrikli Porsche Taycan ‘dan Satış Rekoru!

Otomobil markaları ürün gamlarına her gün bir yeni model ekliyorlar. Farklı modeller ile farklı kullanıcılara ulaşmayı hedefleyen markalar, teknolojik gelişmeleri de yakından takip ediyorlar. Son zamanlarda küresel çapta artış gösteren elektrikli araç talebi, üreticilerin elektrikli araç konusuna daha fazla eğilmesine sebep oldu. Bu konu tam tersi olarak da düşünülebilir. Belki de üreticiler tarafından üretilen ve farklı modeller ile sunulan elektrikli araçlar, kullanıcıları bu araçları satın almaya yönlendiriyor. Hal böyleyken ortaya çıkan satış rakamları da elektrikli araçlara olan rağbeti kanıtlar nitelikte. Özellikle kuzey ülkelerinde elektrikli araçların ulaştığı satış rakamları şaşırtıcı nitelikte. Bu ülkelerden en göze çarpanı ise Norveç. Elektrikli araçlara ilginin yüksek olduğu ülkede, Alman devi Porsche tarafından geliştirilen elektrikli Taycan satış rekorları kırıyor!

porsche taycan

Norveç’in Altyapısı Yeni Elektrikli Araçları Karşılayamayabilir!

Norveç, elektrikli araç satışı konusunda en yüksek sayılara ulaşılan ülkelerden biri olma özelliği taşıyor. Öyle ki; Norveç Karayolu Trafiği Bilgi Konseyi verilerine göre ülke, kişi başı elektrikli araç satışlarında birinci sırada yer alıyor. Eylül ayı verilerine göre Norveç’te satılan araçların yüzde 61,5’i elektrik motoruna sahip araçlardan oluşuyor. Bunun üzerine ülke yönetimi tarafından, altyapısal sebeplerden dolayı bu kadar fazla elektrikli aracın enerjisinin sağlanamayacağı açıklanmıştı. Hızla artan satışlar, enerji altyapısı açısından Norveç’i hazırlıksız yakalamış gibi gözüküyor.

porsche taycan beyaz

1000 Adet Porsche Taycan!

Son dönemde ürettiği elektrikli otomobil ve SUV’lerle dikkat çeken Alman markası Porsche, Taycan modeli ile büyük beğeni toplamıştı. Dünya genelinde iyi satış rakamlarına ulaşan marka, Norveç’ye 1000 adet Taycan sattı. Konuyla alakalı konuşan Porsche Avrupa temsilcilerinde Barbara Frenkel, “Norveç hükümetinin elektrikli araçları vergiler ve çeşitli yardımlar ile desteklemesi, kullanıcıları bu araçlara itiyor. Aynı şekilde ülkedeki altyapı ve şarj istasyonlarının sayısı da bir hayli yüksek. Bu sebeple biz de elektrikli spor otomobilimiz ile bu pazarda bulunmak istedik.” dedi.

2025’e Kadar Dönüşüm Tamamlanacak!

Norveç parlamentosu tarafından alınan hedeflere göre, ülkenin 2025 yılına kadar sıfır emisyon geçmeyi planladığı açıklandı. Bu plan ile kısa sürede trafikteki içten yanmalı motora sahip araçların azaltılması ve elektrikli motora sahip araçların arttırılması amaçlanıyor.

İkinci el elektrikli araç ilanları

Porsche Cayenne E-Hybrid Bataryasını Büyütüyor!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here