Porsche Taycan Dünya Rekoru Kırdı ve Guinness rekorlar kitabına girmeyi başardı! Porsche’nin resmi Youtube kanalında yayınlanan video, otomobil severler tarafından sevinçle karşılandı. Özellikle son zamanlarda Tesla’nın elektrikli araçlar konusunda uzmanlığı ve erişilmez konuma gelmesi, Alman otomobil üreticilerini rahatsız etmeye başlamıştır. Alman otomobil devi Porsche, yeni çıkardığı elektrikli modeli Taycan ile Tesla’nın gücünü ve insanlarda oluşturduğu erişilmez algısını yıkmaya devam etmektedir. Porsche Taycan’nın başarılı tasarımı ve elektrikli motor performansı, otomobil severlerin dikkatini çekmektedir. Ayrıca Porsche daha hızlı ve çevreci model üretmek istemesi, şirketin gelecek yıllardaki elektrikli araç yarışlarındaki konumunu da göstermektedir.

Elektrikli Porsche Taycan, diğer otomobil markalarının dünya rekorlarını kıracak kadar hızlı olmayı başardı. Porsche Taycan ilk önce Nurburgring’in etrafında yapılan hız denemesinde yeni bir rekor elde etti. Daha sonra efsanevi Road Atlanta yarış pistinin en hızlı elektrikli aracı oldu. Bu rekorların üzerine Porsche Taycan, Dünya’daki en hızlı dört kapılı elektrikli araç unvanına sahip oldu. Ayrıca otomobilin sürücüsü Len Keen olmuştur. Porsche’nin, tüm bu rekorları kırmak için Taycan serisinin en iyi modeli olan 750 hp Turbo S’yi seçti. Porsche Taycan 0’dan 100’e 2.4 saniyede çıktı ve rekoru kırmayı başardı. Porsche Taycan Dünya rekorunu kırdı ve rakiplerinden daha yetenekli olduğunu ortaya çıkardı.

Porsche Taycan ile hız rekoru nerede kırıldı?Porsche Taycan Dünya Rekoru Kırdı

Yeni Dünya rekoru, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki New Orleans eyaletindeki kongre merkezinde kırılmıştır. Kongre merkezi, merika Birleşik Devletleri’ndeki en büyük toplanma alanlarından biridir. Rekor kırılan alanın büyüklüğü mükemmel olsa da, çoğu kongre merkezinin cilalı beton zemini kullanması, Porsche ekibine zorluk çıkarmıştır. Rekor öncesinde Taycan’ın lastiklerinin, cilalı yüzeyi kavrayacak kadar yapışkan olması için ısıtılması gerekiyordu. Lastiklerin ısınmasındaki en büyük sorun derecenin iyi ayarlanma konusudur. Eğer lastik ısısı yetersiz veya fazla olursa aracın çekişinde ve duruşunda büyük problemler ortaya çıkacaktır. Lastiklerinin ısı derecesi ve zemin sorunu çözüldükten sonra Taycan’ın Guinness World rekoru kurallarına uymak için farları da çıkarıldı. En sonunda bütün işlemlerden sonra Porsche Taycan Dünya rekoru kırdı.

İkinci El Porsche İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here